De ce vrea Samsung să-ți transforme telefonul în POS

De ce vrea Samsung să-ți transforme telefonul în POS

Samsung are ambiții mari și caută să se bage și pe felia giganților bancari. Când vine vorba de plata cu telefonul direct la POS, sud-coreenii vor să se afle și de o parte și de alta a tranzacției.

Mulți experți susțin că sistemul bancar clasic, așa cum îl cunoaștem astăzi, trebuie să se reinventeze și să țină pasul cu noile tehnologii. Marile bănci au făcut deja pași în direcția asta. Și-au digitalizat operațiunile, au închis ghișeele clasice și-ți pun la dispoziție diverse aplicații.

E o treabă bună, interacțiunea cu banca devine mult mai ușoară și, astfel, giganții bancari reușesc să țină piept și unor idei care se dezvoltă extrem de rapid, așa cum e Revolut, de exemplu.

Numai că, între timp, se confruntă și cu o altă amenințare. Marile companii de tehnologie care caută să fure din felia bancherilor. După oferirea unor avantaje precum plata direct cu telefonul, Samsung mai face un pas înainte.

Samsung vrea să te ajute să plătești, dar și să încasezi cu telefonul

După ce a lansat cu succes Samsung Pay – portofelul digital, funcție care nu a venit încă în România – compania caută să se extindă în zona plăților cu telefonul. Și vrea să se situeze și de cealaltă parte a tranzacției. La încasare, mai exact.

Samsung POS – sau „Samsung Point of Sale” – este noua idee pe care sud-coreenii marșează. Pentru a putea accepta plăți prin intermediul acestui sistem, comercianții trebuie să meargă în Galaxy Store sau Play Store și să descarce aplicație Samsung POS.

După înregistrare, comercianții pot accepta plăți prin sistemul acesta de pe orice dispozitiv: carduri contactless, Samsung Pay, Apple Pay și din portofelele digitale ale Google.

Și totul se realizează wireless. Samsung POS funcționează cu Mastercard și Visa și, deși nu e anunțat oficial, securitatea noului dispozitiv e asigurată prin Samsung Knox.

Sistemul a fost deja testat cu succes în Canada, anul acesta și urmează să ajungă în toată lumea de luna aceasta. O mică observație, însă: deocamdată, jurnaliștii străini au remarcat că aplicația Samsung POS nu e disponibilă pentru descărcare în Statele Unite din Play Store.

Aplicații similare au dezvoltat și băncile din România. ING, de exemplu, a lansat mPOS, la care poți plăti fie cu cardul, fie cu telefonul. mPOS-ul este recomandat pentru încasări prin plata cu cardul și vine la pachet cu o aplicație accesibilă.

Practic, se adresează firmelor care vor să încaseze bani de la clienți oriunde și oricând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: