Premiera de la Huawei pentru 2021, dezvăluită încă de acum

Premiera de la Huawei pentru 2021, dezvăluită încă de acum

Din mai 2019 până în prezent, Huawei e restricționată de la a folosi anumite resurse americane, cum ar fi Android. Între timp, compania a avansat dezvoltarea sistemului de operare Harmony. În 2021, ar debuta pe un telefon cu totul nou.

Harmony a fost inițial prezentat ca un sistem de operare pentru Internet of Things: televizoare, electrocasnice, chiar și mașini. Dar va ajunge și pe telefoane. Pentru cele deja lansate va fi o actualizare, dar în 2021 ar debuta pe un telefon nou-nouț.

Huawei P50 ar fi primul telefon al companiei care să ruleze Harmony (sau ce nume va avea la acel moment). Ar avea versiunea 2.0, cu aplicațiile deja disponibile în AppGallery. Huawei oferă deja dezvoltatorilor acces la Harmony OS 2.0 beta, conform Android Authority. Astfel, au suficient timp să-și dezvolte și optimizeze aplicațiile pentru o eventuală lansare din primăvară.

Spre deosebire de Android, Harmony e un sistem de operare cu totul nou, construit pe-o arhitectură diferită. Ar trebui să fie mai eficient și mai potrivit pentru o mulțime de dispozitive. În ultimii ani, Google a încercat să facă ceva similar cu Android, dar parțial a eșuat. Nici Android TV nu-i remarcabil.

Lansare globală sau doar locală pentru Huawei P50 cu Harmony

Va mai dura ceva până să avem detalii oficiale. Astfel, deocamdată nu este clar dacă Harmony va fi preinstalat pe Huawei P50 și 50 Pro în toate regiunile sau dacă vor fi disponibile doar în China. Totodată, s-ar putea să nu existe doar modele cu Harmony nicăieri, iar utilizatorii ar putea probabil alege între cele două sisteme de operare când cumpără dispozitivul.

Încă de acum poți avea Harmony pe P40 și Mate 30. La coadă stă și Huawei Mate 40. Mai merită notat, pe final, că restricțiile față de Huawei au fost aplicate în timpul mandatului lui Donald Trump. Din ianuarie, noul președinte va fi Joe Biden. Încă nu e clar dacă le va menține sau va renunța la ele. Ceea ce, probabil, și compania așteaptă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: