Premiera de la Google care poate avea un impact incredibil asupra planetei

Premiera de la Google care poate avea un impact incredibil asupra planetei

Google susține că a ajuns în punctul în care a rezolvat problema poluării pe care a provocat-o în timp prin centrele sale de date.

Prin acest demers a reușit să încline balanța de la mare poluator la companie verde. Astfel, a compensat pentru toate emisiile produse vreodată de centrele de date și campusurile sale. Aceasta include emisiile generate înainte ca Google să devină neutru în carbon în 2007. Compania spune că este prima din lume care își elimină amprenta poluatoare pe care o are asupra mediului.

În viitor, Google spune că dorește să utilizeze toată energia fără emisii de dioxid de carbon în centrele sale de date și campusurile sale din întreaga lume până în 2030.

„Acest lucru este mult mai dificil decât abordarea tradițională a potrivirii consumului de energie cu energia din surse regenerabile”, a transmis Sundar Pichai într-o postare pe blog. Dacă Google ar reuși acest lucru, fiecare mail pe care îl trimiți prin Gmail, fiecare rută pe care o parcurgi utilizând Google Maps și fiecare videoclip YouTube pe care îl urmărești va ajunge la tine mulțumită energiei obținută fără poluare.

Pentru a ajunge acolo, Google va combina sursele de energie eoliană și solară, va crește utilizarea stocării energiei pentru când are nevoie de ea și va utiliza AI pentru a optimiza previziunile cererii de energie electrică.

Compania intenționează, de asemenea, să genereze cinci gigawați de energie fără carbon în principalele sale regiuni de producție până în 2030.

Acesta va fi echivalentul scoaterii a peste un milion de mașini de pe șosea în fiecare an. Până în 2030, dorește să ajute mai mult de 500 de orașe și guverne locale din întreaga lume să reducă anual o gigatonă de emisii de carbon și ajută proprietarii de clădiri comerciale și centre de date să utilizeze AI pentru a reduce consumul de energie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: