Poți să uiți de Mamaia: vacanța de lux pe care o vrei e în spațiu la bordul acestei navete

Poți să uiți de Mamaia: vacanța de lux pe care o vrei e în spațiu la bordul acestei navete

Elon Musk, Jeff Bezos și Richard Branson au spus că vor să facă turism spațial. Cel din urmă are și-o navetă specială pentru viitorii turiști, dar și costume spațiale deosebite.

În timp ce SpaceX face costume de astronaut pentru NASA, Virgin Galactic face pentru turiști. VSS Unity e naveta spațială care ar putea, într-un viitor nu prea îndepărtat, să găzduiască oameni care vor să se bucure de vacanțe în afara Pământului. Biletul nu va fi ieftin, cu siguranță, dar cel puțin la cum arată lucrurile acum ar putea fi și justificat.

Oricât de impresionantă ar fi, deocamdată nu există în formă fizică. Până să avem cu adevărat turism spațial, vom avea astfel de planuri. Totuși, potrivit Virgin Galactic, naveta VSS Unity va putea găzdui opt persoane.

naveta spatiala virgin galactic

Șase dintre acestea sunt cei care plătesc bilete, iar alte două persoane sunt parte din echipaj. Nu poate fi vorba, deocamdată, de servire la bord, dar poate că nici n-ar trebui să conteze asta.  Biletul va include și costume personalizate. Acestea sunt realizate de Under Armour și ar trebui să asigure o experiență cât mai confortabilă în spațiu. Under Armour semnează și designul scaunelor.

Cât de sigură poate fi o astfel de călătorie?

centura naveta virgin galactic

costum si naveta virgin galactic

Până la prima cursă, nu există niciun răspuns definitiv. Dar dat fiind că vorbim de-o ieșire în spațiu într-o zonă nu prea îndepărtată de Pământ, lucrurile ar trebui să meargă destul de ușor. Scaunele sunt dotate cu centuri cu cinci puncte de prindere, iar odată ajunși în impodenrabilitate e greu de crezut că turiștii au plătit doar ca să stea pe scaun.

Mai trebuie notat și că fiecare geam este echipat și cu o cameră video. Astfel, ca turist, te întorci și cu suficiente imagini din spațiu cu care să te lauzi – că doar n-ai plătit degeaba bilet. Compania a creat acest sistem și ca oamenii să se bucure de experiențe, nu să stea să fotografieze și filmeze.

În altă ordine de idei, că reușește Branson sau că reușesc Bezos și Musk, e cert că turismul spațial se poate dovedi un palier de finanțare a activităților de explorare spațială pe care cei din urmă vor să le facă.

Primul turist în spațiu Dennis Tito, în 2001. A plătit 20 de milioane de dolari. A fost dus pe Stația Spațială Internațională cu o capsulă rusească Soyuz și a stat acolo opt zile. De atunci, doar șase persoane, civili, au mai vizitat Stația Spațială, tot cu capsula Soyuz. Fiecare a plătit câte 20 de milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: TechCrunch
Etichete: