08 dec. 2020 | 11:30

Poți juca acum League of Legends și pe mobil. Cum arată jocul produs de Riot Games pe smartphone

ACTUALITATE
Poți juca acum League of Legends și pe mobil. Cum arată jocul produs de Riot Games pe smartphone

League Of Legends: WILD RIFT e un joc pentru mobil, produs de Riot Games, din categoria Multiplayer online battle arena (MOBA), care se lansează pe 10 decembrie.

Nu foarte diferit de clasicul LOL, este un joc de strategie în care se luptă două echipe de câte cinci jucători. Structura e clasică, în esenţă aceeaşi ca la League of Legends de pe PC, conform Adevarul.

Pe partea stângă ai un ”buton” de control/deplasare al  personajului, iar în dreapta ai comenzile pentru abilităţi sau de luptă. Terenul e de formă pătrată şi fiecare echipă are trei culoare de atac. Între culoare se află o junglă, cu fiinţe neprietenoase.

Scopul jocului este să cucereşti teritoriul inamic. Pentru asta e nevoie să distrugi Nexus-ul inamicului, baza de unde acesta porneşte, care arată ca un cristal uriaş. Pe măsură ce progresezi în joc primeşti bani şi alte recompense cu care poţi achiziţiona arme mai bune din magazin (Item Shop). Jocul e gratuit, dar poţi face şi achiziţii cu bani reali în aplicaţie. Partidele durează în medie 15 minute.

La fel ca în clasicul League of Legends, jucătorii controlează un personaj („campion”) cu abilități unice și luptă împotriva unei echipe de jucători sau unități controlate de AI, cu scopul de a distruge „Nexusul” echipei adverse. În fiecare meci de League of Legends: Wild Rift toți campionii încep relativ slabi, dar cresc în forță, acumulând obiecte și experiență pe parcursul jocului.

Riot Games spune despre joc că e similar, dar nu identic, cu varianta de PC. Este optimizat pentru dispozitive mobile şi console, proiectat pentru intensitate şi strategie și uşor de jucat cu prietenii şi dedicat atât fanilor, cât şi noilor jucători.

Pe ce dispozitive poți juca League Of Legends: WILD RIFT

Cerințele tehnice pentru a putea juca jocul ar fi: pe Android procesor quad-core, de la 1.5 Ghz, suport pentru 32-Bit şi 64-Bit, 1.5GB memorie RAM şi un ecran cu rezoluţie HD (1280×720), iar pe iOS, pornind de la iPhone 6 Plus.

League Of Legends: WILD RIFT are şi o versiune în care poţi juca împotriva unor adversari controlaţi de inteligenţă artificială, această opţiune fiind recomandată începătorilor.