05 dec. 2020 | 11:03

Poți încerca acest test CIA, ca să vezi dacă ai șanse să devii agent secret

ACTUALITATE
Poți încerca acest test CIA, ca să vezi dacă ai șanse să devii agent secret

Te-ai imaginat vreodată ca agent secret, dar nu ai știut niciodată de unde să începi? Atunci ai face bine să treci această provocare de la CIA spunând ce oră este, fără ceas.

Agenția Centrală de Informații a Americii a postat un test dificil pe Twitter, cerând utilizatorilor să prezică ora. Singurul indiciu? O poză. Drumuri înghețate, autobuze școlare acoperite de zăpadă și brazi verzi cu umbre lungi – acestea erau elementele din poză, singurul indiciu pentru test.

Celebrul serviciu de spionaj ne-a oferit un pic de ajutor, reducând opțiunile la trei posibilități: 07:00, 11:00 sau 15:00.

Mulți utilizatori de Twitter și-au exprimat opțiunea la testul CIA. Cam ca în graficul de mai jos


“Majoritatea dintre voi ați ghicit corect. Se pare că toți aveți un ochi bun pentru asta. Ar trebui să consultați pagina noastră de cariere #DiscovertheCIA”, a scris CIA într-un tweet.

Din păcate, presupunerea corectă (7:00 dimineața) nu a garantat un loc de muncă. Deși tweet-ul s-a vrut a fi unul distractiv, extragerea de indicii din fotografii ambigue formează o parte centrală a colectării informațiilor și este utilizată de cercetătorii de informații din întreaga lume. Practica face parte dintr-o suită de instrumente utilizate de cercetătorii de informații open-source (OSINT). Se știe că CIA recrutează potențiali spioni în moduri neobișnuite: au o secțiune a site-ului lor web pentru a atrage adolescenții în agenție.

Ghicirea orei din acest test nu este nici prima dată când CIA încearcă să recruteze prin Twitter. Folosind hashtag-ul #TriviaTuesday, agenția de spionaj a trimis în septembrie o poză cu mesajul „detectează diferența”, cerând utilizatorilor să găsească 11 diferențe între două scene înfricoșătoare de Halloween. Când mulți utilizatori Twitter au găsit 12 diferențe, agenția a răspuns: „Dacă ați găsit mai mult de 11 diferențe, este o practică foarte bună. Căutați întotdeauna oportunități de a afla mai multe indicii”, a spus CIA.