Poți acum să traduci ce spune pisica ta cu această aplicație

Poți acum să traduci ce spune pisica ta cu această aplicație

Cine nu a visat ca într-o zi să poată descifra limbajul celui mai credincios tovarăș cu patru picioare? Aceasta este promisiunea promițătoare făcută de noua aplicație mobilă Meow Talk. Poți „vorbi” acum cu pisica ta.

Dezvoltată de fostul inginer Amazon Javier Sanchez, Meow Talk se bazează pe inteligență artificială și pe învățarea automată pentru a descifra mieunaturile pe care le produce pisica ta și a le traduce instantaneu în engleză.

Concret, cu cât „instruiești” mai mult aplicația, cu atât va fi mai capabilă să recunoască intențiile principale ale pisicii tale („Mamă!”, „Mi-e foame!”, „Vreau să vânez!”, „Te iubesc!” ”Mă doare” etc).

Aplicația care a fost lansată oficial la mijlocul lunii august a avut mare succes în timpul lockdown-ului și se situează chiar pe locul nouă printre cele mai descărcate aplicații de pe Google Play Store, cu peste 100.000 de descărcări.

HuffPost a dorit să testeze Meow Talk și a putut conta pe patru cobai pentru acest lucru: Ziggy, Zoya, Seoul și Basile.

Această tehnologie disponibilă pe Android și IOS nu pare să convingă însă specialiștii. Eva Moran, behaviorist pentru pisici, spune că este în primul rând un truc. „Mieunaturile sunt foarte diferite, în funcție de pisică, desigur. Stăpânii trebuie să se adapteze și la context, nu să ia de bun tot ce zice aplicația”, explică specialistul.

Javier Sanchez este conștient de faptul că aplicația sa nu este perfectă. „Fiecare pisică are propria sa vocalizare și un vocabular de mieunaturi care depășește aceste intenții generale”, spune el.

Cel care a lucrat la asistentul personal Alexa în trecut speră că aplicația va permite „să creeze și mai multe legături cu pisica ta”, conform GeekWire. El intenționează să meargă mai departe și lucrează deja la un guler conectat pentru a obține o traducere mai precisă.

De câțiva ani, alte aplicații le-au oferit proprietarilor de pisici posibilitatea de a conversa cu felina lor, folosind mieunaturi preînregistrate. „Cat Screams” e disponibilă pe Android din 2013. Aceste aplicații ar trebui să reprezinte diferitele stări emoționale ale unei pisici și să te ajute să „comunici” mai bine cu ea.