Planurile Tesla, date peste cap în Germania: ce s-a întâmplat?

Planurile Tesla, date peste cap în Germania: ce s-a întâmplat?

Tesla are planuri mari de extindere în Europa. A ales Germania pentru construirea unei fabrici, dar planurile îi sunt date peste cap.

Tesla a devenit deja un nume mare în industria auto mondială și a dat tonul în materie de inovație. Elon Musk a vrut să depășească granițele țării și a ajuns și pe alte continente. Recent, a deschis o fabrică în China, cea mai mare piață auto a lumii. Și planurile-s mari și pentru Europa.

Tesla a primit aprobare pentru a construi o uzină în apropiere de Berlin, capitala Germaniei. Acolo vrea să producă vehicule electrice, iar locația aleasă nu e întâmplătoare. Germania e prima economie a Europei și e considerată patria mașinilor.

Numai că planurile i-au fost date un pic peste cap. Nu din cauza birocrației sau legilor, ci a… furnicilor și liliecilor.

Tesla, ținută pe loc de furnici și lilieci

Producătorul american ar vrea ca fabrica să fie gata cât mai repede, astfel încât producția de mașini să înceapă în 2021. Numai că întâmpină ceva probleme din cauza terenului unde urmează să fie ridicată uzina.

Tesla s-a angajat însă să protejeze fauna locală, întrucât terenul de 300 de hectare e plin de furnici, păsări și lilieci aflați în hibernare. Toate aceste viețuitoare trebuie relocate înainte de a se ridica uzina. Și e un proces care durează deja mai mult decât a estimat Tesla. Presa germană scrie că producăorul american trebuie să mute numeroase colonii de furnici cu ajutorul lopeţilor şi micilor excavatoare.

De asemenea, Tesla a promis că va instala sute de căsuţe pentru păsările din regiune, pentru că va defrișa masiv zona pentru a face loc utilajelor. Pentru a deranja cât mai puţin posibil liliecii, ei vor fi mutaţi în timpul hibernării, spuneau reprezentanții asociațiilor de profil.

Terenul unde va fi ridicată fabrica Tesla a mai ridicat probleme și luna trecută, când geniştii au dezamorsat şapte bombe din Al Doilea Război Mondial. Noua fabrică Tesla va fi ridicată la Gruenhe, lângă Berlin, iar achiziția terenului a costat aproape 41 de milioane de euro.

În prima uzină Tesla din Europa se vor fabrica, de anul viitor, 500.000 de vehicule anual: SUV-urile Model Y şi berlinele Model 3.