Piața telefoanelor se schimbă din temelii: ce se va întâmpla cu Huawei și Samsung

Piața telefoanelor se schimbă din temelii: ce se va întâmpla cu Huawei și Samsung

Producătorii de telefoane au nevoie de noi strategii în condițiile în care criza sanitară le-a cam dat peste cap planurile. E motivul pentru care giganți precum Huawei și Samsung trebuie să-ți redeseneze viitorul.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap multe planuri, iar printre industriile afectate s-a numărat și cea a telefoanelor. Analiștii susțin că viitorul e unul sumbru și, în lipsa unor strategii bine gândite, totul se poate nărui. O analiză a specialiștilor de la Strategy Analytics arată că Samsung îşi va păstra poziţia de lider .

De cealaltă parte, însă, Huawei ar putea aborda o direcție total diferită de cea a competitorului său.

Cum se vor poziționa Huawei și Samsung

Samsung şi Huawei au luptat, anul acesta, umăr la umăr pentru poziţia de lider al pieţei de smartphone-uri. Dar lucrurile vor sta altfel în 2021, anul în care e posibil ca pandemia să nu fie eradicată. Analiștii cred că chinezii de la Huawei vor avea un an 2021 foarte greu şi ar putea să scadă de la aproape 200.000 de unităţi livrate în 2020, la doar 59.000, în 2021.

Dacă aceste prognoze vor deveni realitate, atunci Huawei va dispărea dintre primii trei producători. Analiza susţine că piaţa îşi va reveni mai rapid decât se credea iniţial şi că anul acesta pierderea va fi de 11%, în loc de 15,6%. Chiar şi aşa, revenirea nu se va face instant. Conform Strategy Analytics, abia în 2022 se va reveni undeva la nivelul de 1,4 miliarde de unităţi din 2019.

În al doilea rând, Samsung îşi va păstra poziţia de lider anul acesta şi chiar se va distanţa anul viitor. Anul acesta, producătorul coreean este aşteptat să livreze 265,5 milioane de unităţi, cu o creştere la 295 milioane de unităţi aşteptată pentru viitor.  Huawei va scădea în 2020 la 192,7 milioane de unităţi, însă va reuşi să-şi păstreze, cu o margine mică, a doua poziţie în topul producătorilor. În schimb, anul viitor Huawei este aşteptat să pice pur şi simplu la doar 59 milioane de unităţi.

Va fi o scădere drastică, ce va duce Huawei mult în spatele Samsung, Apple şi Xiaomi, producători care vor rămâne distanţaţi în top 3. Apple va scădea anul acesta la 192,7 milioane de unităţi, de la 240,5 anul trecut, însă va creşte anul viitor la 235,7 milioane de unităţi.

Xiaomi va reuşi chiar să crească anul acesta, în plină pandemie, de la 124,8 milioane de unităţi anul trecut, la 129,1 milioane de unităţi în 2020. Anul viitor, Xiaomi este aşteptat să crească până la 166,8 milioane de unităţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: