Pericolul la care te expui când ții la ureche un iPhone 11 Pro

Pericolul la care te expui când ții la ureche un iPhone 11 Pro

iPhone 11 face parte din cea mai recentă gamă de telefoane lansată de Apple. Un studiu arată că acest model este extrem de periculos. Dar nu te grăbi să te panichezi.

Categoria utilizatorilor de iPhone e una aparte. Sunt consumatori care, de regulă, sunt loiali acestui brand și nu se dezic nici atunci când consideră că un model este prea scump. Sau prezintă anumite riscuri. Modelele iPhone sunt echipate, după spusele multora, cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Cu alte cuvinte, livrează ceva de banii ăia.

Numai că sunt periculoase, arată un studiu realizat de Penumbra Brands și citat de bgr.com. Mai exact, nivelul de radiații emis de modelul iPhone 11 Pro ar fi mai mult decât dublu față de limita considerată sigură de autoritățile americane din domeniu.

Chiar e atât de periculos iPhone 11 Pro?

În cadrul testelor s-a folosit un manechin, iar modelul mai sus menționat a fost ținut la aproximativ 5 mm de acesta. Așa s-a ajuns la concluzia că dispozitivul emite radiații cu un nivel de două ori mai ridicat decât limita impusă de FCC – Comisia Federală de Comunicații din Statele Unite.

Mai mult, s-a descoperit că iPhone 11 Pro este chiar și mai periculos atunci când e ținut în buzunar. În cifre, arată cam așa:

Ca în cazul oricărui alt studiu, însă, nu trebuie să iei ca atare toate aceste date. Pentru că există niște nuanțe.

De fapt, cei care au realizat studiul – Penumbra Brands – fac și protecții de ecran. Iar în tabelul de mai sus sunt comparate fix produsele companiei cu modelul de la Apple. Iar aceste protecții de ecran, după cum se specifică pe site-ul unde sunt vândute, sunt prevăzute cu anumite sisteme care se cuplează automat la antenele interne ale dispozitivului.

Ulterior, redirecționează radiațiile departe de utilizator, reducând expunerea la aceste semnale.

Deci, pe scurt ar fi cam așa: compania care vinde ecrane ce te țin departe de radiații (inclusiv pentru modelele iPhone) a venit cu un studiu care arată cum aceste modele te expun la radiații puternice. Ca să nu mai fii expus, ar trebui să cumperi, ai ghicit, acele protecții de ecran.

Convenabil, nu?

De fapt, testele realizate în trecut de FCC arătau că modelele iPhone X, iPhone 8 și iPhone 7 sunt mult sub limita de radiații considerată sigură. Acum, autorii studiului au venit să studieze exact modelul care nu se regăsește în raportul FCC.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: