PayPal a reinventat transferurile bancare și acum trece la banii viitorului

PayPal a reinventat transferurile bancare și acum trece la banii viitorului

PayPal Holdings Inc s-a alăturat miercuri pe piața criptomonedelor, permițând clienților să cumpere, să vândă și să dețină bitcoin și alte monede virtuale utilizând portofelele online ale companiei americane de plăți digitale.

Clienții PayPal vor putea folosi, de asemenea, criptomonede pentru a face cumpărături la cei 26 de milioane de comercianți din rețeaua sa începând cu începutul anului 2021, după cum a declarat compania într-un comunicat.

PayPal speră că serviciul va încuraja utilizarea globală a monedelor virtuale și își va pregăti rețeaua pentru noi monede digitale care ar putea fi dezvoltate de bănci centrale și corporații, a declarat președintele și directorul executiv Dan Schulman într-un interviu.

“Lucrăm cu băncile centrale și ne gândim la toate formele de monede digitale și la modul în care PayPal poate juca un rol”, a spus el.

Cum funcționează sistemul de plăți virtuale?

Deținătorii de cont din SUA vor putea cumpăra, vinde și deține criptomonede în portofelele lor PayPal în următoarele săptămâni, a spus compania. Pentru prima jumătate a anului 2021, PayPal planifică extinderea pentru Venmo și în alte țări.

Alte companii fintech principale, cum ar fi furnizorul de plăți mobile Square Inc și firma de aplicații de tranzacționare de acțiuni Robinhood Markets Inc, permit utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede, dar lansarea PayPal este demnă de remarcat, având în vedere amploarea sa.

Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active în întreaga lume și a procesat 222 miliarde de dolari în plăți în al doilea trimestru.

Criptomonedele tind să fie volatile, făcându-le atractive pentru speculatori, dar mult mai puțin atrăgătoare pentru comercianți și cumpărători. Tranzacțiile au fost mai lente și mai costisitoare decât alte sisteme de plăți obișnuite.

Plățile cu criptomonedă pe PayPal vor fi decontate folosind monede fiduciare – adică monedele normale – cum ar fi dolarul american, ceea ce înseamnă, în cele din urmă, comercianții nu vor primi plăți în monede virtuale, a spus compania.

Multe bănci centrale din întreaga lume și-au exprimat intenția de a dezvolta versiuni digitale ale monedelor lor în următorii ani, în timp ce Facebook Inc a condus crearea unui proiect de criptomonedă numit Libra în 2019. PayPal a fost membru fondator, dar a renunțat după câteva luni.

PayPal, care a obținut prima licență condițională de criptomonedă de la Departamentul de Servicii Financiare din New York, va permite inițial achiziționarea de bitcoin și alte criptomonede numite ethereum, bitcoin cash și litecoin, a spus acesta.

Este partener cu Paxos Trust Company pentru a oferi serviciul.

Citește și:
Etichete: