Cele mai utilizate servicii de transfer de bani din Europa și România

Cele mai utilizate servicii de transfer de bani din Europa și România

Platformele care facilitează transferul de bani au devenit din ce în ce mai utile având în vedere valul migraționist și aceste aplicații sunt preferate.

Tot mai mulți europeni migrează în alte țări din UE în căutarea unui trai mai bun. Totuși, ei mai au familii în țară către care trebuie să trimtă bani. Pentru a face asta apelau la serviciile bancare, însă în ultimii ani au apărut startup-uri fintech care au început să acapareze piața.

PayPal Mobile Cash, Revolut și TransferWise sunt cele mai populare servicii de transfer de bani din Europa, potrivit unei analize NimbleFins. Dar există și alte servicii mai puțin cunoscute la nivel european ce sunt folosite des în anumite piețe. Un exemplu este compania britanică Skrill ce se află în top 5 în 24 de țări europene.

Din cele 31 de țări ce au fost incluse în studiu (de la Rusia până la Islanda), PayPal este cea mai descărcată aplicație pentru transferuri bancare în 22 țări (Marea Britanie, Germania, Franța Spania).

Care este cea mai populară aplicație de transfer de bani din România

Revolut este a doua cea mai descărcat aplicație și este numărul 1 în Polonia, Portugalia, Irlanda, România, Cehia, Letonia și Lituania.

TransferWise este a treia cea mai apreciată aplicație de acest gen. Acestea sunt dominante, dar există și servicii de transfer de bani locale ce sunt utilizate destul de des. De exemplu, în Rusia și Ucraina cel mai folosit serviciu este QIWI.

În România topul arată în felul următor: Revolut, Paypal Mobile Cash, TransferWise, TransferGO și Skrill.

Pentru a cuantifica popularitatea acestor servicii, cei de la NimbleFins au adunat datele din App Store cu privire la descărcările zilnice din categoria „Finanțe”. Au analizat datele din 3 martie până la 1 aprilie și au făcut o medie.

Nu au fost folosite date din magazinul Google Play de pe Android, însă autorii analizei susțin că datele adunate din Android nu ar fi schimbat rezultatul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: NimbleFins