Păsările origami care pot salva vieți: poate cea mai frumoasă strângere de fonduri

Păsările origami care pot salva vieți: poate cea mai frumoasă strângere de fonduri

Fiecare țară a reacționat diferit la pandemia de coronavirus. În mare parte, deciziile au fost ghidate de inconștiența populației sau de manifestările de empatie ale cetățenilor.

În timp ce românii s-au înghesuit pe plajele de la Mamaia, Costinești sau Vama Veche, într-o catedrală din Bruxelles, un designer a căutat o soluție creativă pentru a strânge fonduri împotriva coronavirus. Mai precis, Charles Kaisin și-a dorit să adune bani pentru două unități de tratare a bolnavilor de Covid din capitala belgiană.

Aproximativ 20.000 de păsări multicolore, realizate prin metoda origami din hârtie, au fost instalate într-o catedrală din Bruxelles. Gestul a fost făcut în contextul unei inițiative de strângere de fonduri pentru două unități Covid-19 dintr-un spital din Bruxelles, conform celor de la Reuters.

Suspendate de tavanul catedralei medievale Saint Michael şi Saint Gudula cu nişte fire subţiri, păsările origami provin din toate părţile lumii, de la Hong Kong, New York sau Tokyo. Evenimentul s-a petrecut după ce designerul belgian Charles Kaisin le-a cerut oamenilor să participe la acţiunea caritabilă şi să trimită astfel de figurine pe care le fac singuri, acasă.

Metafora din spatele gestului de empatie incredibil de frumos nu este clară, dar transpunerea sa în bani este cât se poate de precisă. Fiecare astfel de pasăre corespunde unei donaţii făcute de companii, printre care şi distribuitorul francez de energie Engie. În final, scopul adunării a 101.625 de euro pentru două unităţi COVID-19 de la spitalul Erasmus din Bruxelles s-a materializat, iar asta este cel mai important lucru. „Am suferit o intervenţie pe cord deschis foarte serioasă şi cei de la spital au avut mare grijă de mine. Din acest motiv am dorit să-i ajut”, a declarat Kaisin pentru Reuters.

În același set de circumstanțe, designerul belgian a organizat şi o licitaţie cu obiecte de artă prin care a reuşit să mai strângă 300.000 de euro pentru spital, bani care vor fi folosiţi pentru a finanţa cercetarea medicală, inclusiv studii cu privire la efectele secundare ale tratamentelor folosite împotriva COVID-19.

Citește și: