Parteneriatul încheiat de Apple care-ți arată cât de puternică a devenit compania

Parteneriatul încheiat de Apple care-ți arată cât de puternică a devenit compania

Giganții digitali conduc lumea, spun mai toți specialiștii și nu o fac de fiecare dată din umbră, așa cum ai crede. Unele decizii sunt la vedere și au un impact major în societate.

Apple e un gigant la nivel mondial, iar inițiativele sale depășesc barierele clasice ale tehnologiei. Asta arată și cel mai nou parteneriat încheiat de compania lui Tim Cook cu Guvernul din Singapore.

La scurt timp după lansarea Apple Watch Series 6, cel mai nou gadget din portofoliu, americanii vor ca cetățenii din Singapore să fie plătiți dacă acceptă să-și monitorizeze starea de sănătate cu ajutorul ceasurilor inteligente. E vorba de un proiect denumit LumiHealth, iar Guvernul din Singapore a fost de acord să meargă pe mâna americanilor cu această inițiativă.

Cum funcționează parteneriatul dintre Apple și Singapore

În baza înțelegerii, ceasurile inteligente Apple vor urmări și recompensa comportamentul utilizatorilor de Apple Watch, prin intemediul unei aplicații speciale. Rezidenții din Singapore vor putea câștiga până la 280 de dolari americani în recompense și vouchere. Nu trebuie decât să-și ducă la bun sfârșit obiectivele propuse și stabilite în cadrul aplicației.

Primul program de acest gen a fost conceput de Către Singapore Health Promotion Board în colaborare cu Apple. Aceasta face parte dintr-o inițiativă inteligentă la nivel național, care utilizează tehnologia pentru a oferi beneficii cetățenilor. Adică să-i facă, pe scurt, să ducă un stil de viață sănătos.

Schema a fost gândită cu o echipă de medici și experți în sănătate publică, iar Apple insistă că datele utilizatorilor sunt în siguranță și promite 100% confidențialitate.

Sănătate monitorizată

Toate datele utilizatorilor vor fi criptate și niciuna nu va fi vândută sau partajată în scopuri de marketing, conform companiei. Utilizatorii trebuie să se înscrie și să ofere consimțământul de a partaja informații cu LumiHealth atunci când se alătură și pot renunța în orice moment.

Obiectivele sunt simple. Cetățenii trebuie să demonstreze că au mers pe jos o anumită distanță sau că au făcut yoga sau că au înotat. Aplicația va oferi, de asemenea, coaching personalizat și memento-uri pentru screening-uri de sănătate și imunizări. Aceste provocări îi vor ajuta să facă alegeri mai bune din punct de vedere alimentar și să-și respecte orele de somn necesare pentru un stil de viață sănătos.

Aplicația le va reaminti constant ce trebuie să facă și dacă au ratat vreun obiectiv.

„Chiar dacă noi toți din întreaga lume ne confruntăm cu provocările COVID-19, trebuie să continuăm să investim în viitorul nostru. Și nu există investiții mai bune decât în sănătatea noastră personală. Acest parteneriat între Singapore și Apple va permite singaporezilor să ducă o viață mai sănătoasă, dar la fel de important, va contribui cu perspective valoroase pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor din întreaga lume”, a declarat Heng Swee Keat, vicepremierul din Singapore.

Ca să facă parte din proiect și să fie plătit, un cetățean din Singapore are nevoie doar de un model Apple Watch și trebuie să descarce aplicația LumiHealth. Aceasta e disponibilă deja în App Store pentru pre-comandă, iar programul de doi ani va începe de la sfârșitul lunii octombrie 2020.

Citește și: