Pandemia, subiect de război: ”Cei care joacă poker cu sănătatea românilor sunt niște criminali”

Pandemia, subiect de război: ”Cei care joacă poker cu sănătatea românilor sunt niște criminali”

În plină criză economică și luptă acerbă cu pandemia, oficialii din PSD, ALDE și nu numai, s-au decis să intre în conflict cu Guvernul Orban.

Situația economică a românilor este una deplorabilă. Cu peste un milion de șomeri în câteva săptămâni de la inițierea stării de urgență, este evident că soluțiile adoptate de Guvernul Orban nu sunt cele mai inspirate. Pe de altă parte, măsuri similare au fost luate în fiecare colț al mapamondului, iar scopul fiecărei administrații în această perioadă este micșorarea numărului de cazuri zilnice de infecții cu Covid-19.

Din păcate, chiar și în această perioadă în care este declarată stare de urgență și se guvernează prin decrete, Ponta, Ciolacu și Tăriceanu au simțit că nu prea mai știe nimeni de ei. Consecință, au luat hotărârea de a amenința Guvernul. Eu au decis să nu mai fie de acord cu prelungirea stării de urgență și să voteze împotrivă, cu câteva condiții.

Vizibil afectat această situație, Florin Cîțu a adoptat un ton foarte agresiv într-o intervenție la Digi24. „Pe primul loc este sănătatea românilor. Mi se pare de-a dreptul criminal că există politicieni români, Ponta, Ciolacu şi Tăriceanu care nu vor să voteze decretul de prelungire a stării de urgenţă pe care îl va propune domnul preşedinte (preşedintele României, Klaus Iohannis, n.r.). Sănătatea românilor este mult mai importantă. Guvernul României nu negociază sănătatea românilor.

Nu vom răspunde acestui şantaj, nu vom răspunde celor care vor să joace poker cu sănătatea românilor. (…) Este o situaţie dificilă pentru că al doilea lucru important este sănătatea economiei şi suntem într-o situaţie aproape imposibilă. Să îi ţinem pe oameni în casă pentru că vrem să fie sănătoşi şi în acelaşi timp să funcţioneze economia. Cred că până acum am reuşit şi vom face acest lucru în continuare. Cei care joacă poker cu sănătatea românilor sunt nişte criminali”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Înainte de această reacție, președintele interimar al PSD a afirmat răspicat că va vota împotriva prelungirii stării de urgență, dacă nu obține promisiunea unor măsuri ”corecte și necesare”. În declarația sa, a insistat și pe garanții pentru prevenirea unui dezastru economic. „PSD înţelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În acelaşi timp însă, cred că toţi românii aşteaptă o perspectivă clară de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie”, a afirmat Ciolacu. Manifestării similare au venit de la Tăriceanu la România TV și de liderul Pro România.

„A început să fie adusă în discuţie prelungirea stării de urgenţă. Am un sentiment foarte ciudat. Ni se cere să dăm un cec în alb pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, lucru cu care nu pot fi de acord pentru că Guvernul până acum nu a fost capabil să vină cu nişte date prin care să ne arate care este situaţia reală pe tărâmul medico-sanitar. Cifrele aparent sunt bune, dar trebuie să ţinem cont de numărul foarte mic de testări. Acum cifrele sunt bune (…) şi atunci de ce mai prelungim starea de urgenţă? Aş fi vrut să avem un plan de măsuri în domeniul medico-sanitar. Şi nu în ultimul rând, care sunt măsurile pentru reluarea economiei şi a instituţiilor statului”, a afirmat Tăriceanu, la România TV.

Citește și: