01 feb. 2020 | 10:12

Ce a făcut Facebook după ce a fost declarată stare de urgență globală din cauza coronavirusului din China

ACTUALITATE
Ce a făcut Facebook după ce a fost declarată stare de urgență globală din cauza coronavirusului din China

Facebook e o rețea de socializare cu aproximativ 2,5 miliarde de utilizatori. Multe dintre informațiile despre coronavirusul din China au circulat chiar acolo.

Rețeaua de socializare Facebook, condusă de Mark Zuckerberg, insistă să-ți mai arate, din când în când, că-i pasă de problemele lumii. Are destule în curtea proprie, dar vrea să arate că nu le ignoră nici pe cele care se răspândesc rapid la nivel mondia.

Epidemia provocată de coronavirusului din China, care a depășit granițele țării și a ajuns pe mai multe continente, n-a trecut neobservată. Oamenii lui Zuckerberg se fac că lucrează în această perioadă la eliminarea conținutului care presupune manipulare și diversiune pe acest subiect.

Decizia Facebook vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență la nivel mondial din cauza răspândirii coronavirusului, despre care se crede că a plecat din Wuhan.

Ce face Facebook după epidemia cu coronavirus

Facebook a anunțat că va lucra la eliminarea conținutul fals legat de coronavirusul din China. De asemenea, va opri răspândirea mesajelor care conțin manipulări în acest sens. Este, după cum remarcă mulți, o decizie pe care Facebook n-o ia des în astfel de cazuri, mai ales cele care țin de medicină.

Nu se vor mai regăsi pe Facebook, promite rețeaua de socializare, informații eronate sau teorii ale conspirației legate de epidemie. Un astfel de conținut afectează psihic multe persoane, crede compania americană.

Ce e diferit la decizia Facebook e că va acționa și împotriva postărilor, nu numai a reclamelor cu acest subiect și a căutărilor legate de coronavirus.

De fapt, compania vrea să arate că poate face ce n-a făcut, de fapt, cu mișcarea anti-vaccin. Deși la nivel declarativ insistă că elimină astfel de conținut, în realitate, reclamele mincinoase sunt păstrate. De ce? E simplu, pentru că aduc bani.

De pe urma coronavirusului nu prea se poate capitaliza. Deocamdată.