Orange anunță o premieră semnificativă: cum o să ai 5G în roaming?

Orange anunță o premieră semnificativă: cum o să ai 5G în roaming?

În a doua jumătate din 2019 Orange a anunțat primele puncte cu 5G. Acum anunță o premieră: 5G în roaming pentru românii care au telefoane compatibile.

Operatorul a anunțat lansarea serviciului de roaming 5G. Astfel, Orange România devine primul operator din România care oferă clienților acces la tehnologia 5G în afara granițelor țării. Pentru început, abonații vor putea folosi internetul mobil la viteze 5G în Emiratele Arabe Unite, prin parteneriatul încheiat cu operatorul local Etisalat.

Serviciul este disponibil din 25 februarie pe întreg teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Poate fi accesat de abonații Orange care dețin un telefon compatibil 5G și un abonament 5G.

„După lansarea rețelei 5G din noiembrie 2019, o premieră la nivelul grupului Orange, Orange România devine acum primul operator din România care pune la dispoziția abonaților săi roaming 5G. Prin noi parteneriate, vom continua să extindem lista țărilor în care clienții noștri pot accesa tehnologia 5G. Ne dorim să le oferim cea mai bună experiență de conectivitate, atât în România cât și în afara țării.”
Irina Pană, Operator Relations Manager, Orange

Ce se întâmplă cu 5G în România, dincolo de anunțul Orange

Din 5 noiembrie, oficial, avem 5G de la Orange în România. Țara noastră a fost prima din grupul Orange în care serviciile 5G au fost active. Și asta în ciuda întârzierii licitație pentru 5G. Astfel, rețeaua de acum e construită pe infrastructura 4G, dar cu viteze mult mai mari.

Rețeaua 5G a operatorului a venit cu câteva produse în exclusivitate: number share, eSIM, HD Voice Plus, dar și Samsung Galaxy S10 5G ca telefon compatibil.

În 2019, ANCOM a spus că legislația nu e încă pregătită pentru acordarea de licențe operatorilor pentru tehnologia 5G. Astfel, a amânat licitația pentru prima jumătate din 2020. Comisia Europeană a stabilit ca termen limită data de 30 iunie 2020 pentru punerea la dispoziția operatorilor a resurselor de spectru necesare implementării 5G.

Citește și:
Etichete: