Opțiunea pentru WhatsApp de care chiar aveai nevoie e aproape gata

Opțiunea pentru WhatsApp de care chiar aveai nevoie e aproape gata
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
12:14 19.03.2020

În acest an, WhatsApp a introdus dark mode pentru Android și iOS. Dar mai urmează ceva și de data asta chiar va fi util. Nu că dark mode n-ar fi, dar e, până la urmă, doar o temă întunecată.

La ce lucrează cei de la WhatsApp acum e o opțiune ca mesajele să se auto-distrugă. Sigur, poți și în prezent să ștergi mesaje, dar odată cu această funcționalitate ai uita de grija de-a șterge. Deocamdată, detalii despre această opțiune au apărut într-o versiune beta a aplicației.

WhatsApp mesaje distrugere

Poți seta contorul pentru o oră, o zi, o săptamână, o lună sau chiar un an. Da, asta e ciudat, să setezi mesaje să se distrugă peste un an. Dar poate că WhatsApp a descoperit un scenariu aparte de utilizare.

Când setezi, în conversație, ca mesajele să se șteargă, ești informat de asta.

WhatsApp mesaj distrugere

De ce ai vrea așa ceva pe WhatsApp?

Așa cum e cazul cu posibilitatea de-a șterge mesaje, opțiunea de a le seta să se auto-distrugă e încă un demers de a-ți proteja intimitatea. Se vehiculează acum că această opțiune va fi inițial disponibilă în grupuri. Iar administratorii pot seta opțiunea ca să poată fi folosită.

WhatsApp, cu dark mode și această funcționalitate, dar și demersurile Facebook pentru Messenger îți arată că această companie e încă în urma altor servicii similare. De fapt, WhatsApp tot recuperează cu funcționalități, după criptare și posibilitatea de-a șterge – manual – mesaje și poze trimise. Sigur, acolo ai un timp limitat și trebuie să fii atent să te încadrezi în el, de aceea e mai util să fie șterse mesajele automat.

În ceea ce privește dark mode, În cazul în care deja folosești o temă întunecată, la nivel de sistem de operare, pe iOS 13 sau Android 10, aceasta se va aplica automat și pe aplicația de mesagerie.

Dacă nu ești pe cea mai nouă versiune de Android, selectarea dark mode se face prin următorii pași:

  1. Apasă butonul cu cele trei puncte verticale din dreapta aplicației
  2. Apasă Setări
  3. Selectează Conversații
  4. În secțiunea Teme, selecteaz-o pe cea întunecată

Pe iOS, opțiunea nu poate fi folosită, cel puțin momentan, decât dacă folosești dark mode și la nivelul întregului sistem de operare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: GSMArena
Etichete: