Opțiunea pe care o poți folosi de acum pe iPhone și care te scapă de bătăi de cap cu Gmail

Opțiunea pe care o poți folosi de acum pe iPhone și care te scapă de bătăi de cap cu Gmail

Când Apple a dezvăluit iOS 14, a remarcat că această versiune a sistemului de operare le permite utilizatorilor să își seteze propriile aplicații implicite pentru e-mail și navigare pe web.

Google a actualizat deja Chrome pe iOS, astfel încât cei care au instalat noul sistem de operare de când a fost lansat săptămâna trecută pot seta browserul Google ca implicit. Totuși, așa cum notează MacRumors și 9to5 Google, unii utilizatori au fost afectați de o eroare care îl resetează înapoi la Safari ori de câte ori dispozitivul repornește. Iar astăzi a lansat versiunea 6.0.200825 a aplicației Gmail.

Cum se setează Gmail ca aplicație implicită

Așadar, așa cum explică pagina de asistență Gmail (și un GIF ușor de urmărit), schimbarea ar trebui să fie ușoară: vizitarea paginii de setări de pe iPhone sau iPad, selectarea Gmail, apoi click pe aplicația implicită și trecerea la Gmail. Pentru mulți dintre voi, Gmail probabil a deschis deja linkuri de la Chrome, de exemplu, dar acum este implicit peste tot.

Gmail a avut, de asemenea, de curând niște probleme destul de serioase. Tot mai mulți utilizatori au raportat probleme de funcționare a mai multor servicii Google luna trecută. Cel mai afectat dintre servicii a fost Gmail. Pagina de status a Google Apps a fost actualizată pentru a confirma că a primit plângerile referitoare la erorile Gmail și Google Drive.

În timp ce puteai foarte bine să trimiți mail-uri, dacă încercai să atașezi un fișier, procesul de încărcare afișa o evoluție lentă, până la apariția mesajului “eroare” și sugestiei de verificare a conexiunii la internet.

Pe de altă parte, unii utilizatori nu au putut utiliza deloc serviciul Gmail și nu puteau trimite mail-uri. Pagina a fost actualizată și indica raportări și pentru erori ale Google Meet, Google Voice și Google Docs. Mai mult, alți utilizatori au raportat probleme și în cazul încărcării de conținut pe YouTube. Acestea chiar reprezintă probleme serioase, mai ales pentru majoritatea celor care lucrează de acasă în perioada asta.

Citește și:
Etichete: