30 mart. 2020 | 17:33

Opțiunea ING de care poate nu știai: cum plătești facturile direct din cont bancar

ACTUALITATE
Opțiunea ING de care poate nu știai: cum plătești facturile direct din cont bancar

Date fiind condițiile ultimelor săptămâni, dar și situației până la final de aprilie, va fi nevoie să-ți plătești facturi online. Poți face asta, de exemplu, din ING Bank. Chiar direct de pe telefon, prin aplicația băncii disponibilă pe Android și iPhone.

În aplicația Home’Bank de la ING poți seta câțiva furnizori către care să plătești facturile lunar. Îți poți activa serviciul „Facturile mele” și alegi, de fiecare dată, dacă plătești imediat sau mai amâni. Când e emisă factura, primești o notificare prin care ești întrebat dacă faci plata pe loc sau la data scadentă.

Ca să activezi serviciul, intri în ING Home’Bank, te duci la Plăți, apoi alegi Toate opțiunile și în final la Facturile mele. Poți alege furnizori de utilități, operatori telecom sau chiar furnizori de asigurări.

Opțiunea oferită de ING Bank, care nu-i nouă, dar acum se dovedește mai utilă ca niciodată, e similară serviciului Pago despre care ți-am vorbit în trecut. Doar că aici, dacă tot ai contul la bancă, poți plăti facturile direct din acel cont.

ING Bank te avertizează să fii mai atent în perioada asta

Dat fiind contextul, infractorii cibernetici nu stau pe loc. Așa că banca a făcut o listă cu tipurile de mesaje pe care le-ai putea primi în aceste zile. Cea mai populară abordare e printr-un mail de phishing. Aici intră acele mesaje care par a fi trimise din surse legitime, care solicită fie accesarea unor link-uri sau descărcarea unor fișiere sau imagini (care pot conține viruși), fie oferirea de informații confidențiale, precum date personale, date bancare, parole, numere de card.

Cum vorbim de bănci, în niciun caz nu-ți introduce datele ING Bank în alte surse decât cele oficiale.

Totodată, escrocii folosesc apeluri telefonice care par a fi din partea spitalelor sau centrelor medicale prin care te informează că o rudă/cunoștință este infectată cu virusul și ți se solicită bani pentru tratament. În plus, ING Bank avertizează că e populară și promovarea de oferte de produse la prețuri foarte bune: măști chirurgicale, dezinfectant, echipamente de protecție, echipamente medicale.

Sunt și cazuri în care infractorii apelează la anunțuri false de donații pentru centre medicale care luptă împotriva virusului. Și, nu în ultimul rând, e bine să știi că infractorii apelează și la promovarea ofertelor de investiție în diferite măsuri de protecție, remedii, tratamente, vaccinuri și alte medicamente miraculoase. Deci, ferește-te de orice fel de astfel de mesaj.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele