02 oct. 2020 | 14:31

Opțiunea de la Google Maps care te va scăpa de multe bătăi de cap cu găsirea destinației

ACTUALITATE
Opțiunea de la Google Maps care te va scăpa de multe bătăi de cap cu găsirea destinației

Google Maps continuă să-și actualizeze și să îmbunătățească caracteristica AR „Live View”, cu noi funcții, cum ar fi locația relativă a reperelor și locațiile mai precise pentru PIN, potrivit unui anunț pe blogul Google.

Live View a fost lansat inițial în luna mai, și folosește camera foto pentru a te ghida vizual de-a lungul unui traseu folosind săgeți.

Funcția „share location” vine pe Android și iOS

Acum, Live View îți arată și reperele din apropiere. Locația punctului de reper, precum și distanța și direcția pe care ar trebui să te îndrepți pentru a ajunge acolo, sunt afișate în vizualizarea ta. De exemplu, funcția ar putea să îți arate direcția și distanța până la un obiectiv important, pentru a te ajuta să te orientezi într-un oraș mare. Funcția include și alte repere iconice, precum și lucruri precum parcurile locale și atracțiile turistice.

Google integrează, de asemenea, funcția Live View în fila indicații de transport public. Acest lucru ar putea fi util dacă intenționezi să mergi doar pe o parte din traseu – de exemplu, dacă iei mijloacele de transport în comun, apoi mergi la destinație.

Luna trecută, o funcție de partajare a locației Live View a devenit disponibilă pentru utilizatorii Google Pixel. În curând, partajarea locației va fi disponibilă și pentru toți utilizatorii Android și iOS. Când un prieten îți share-uiește locația, pur și simplu atingi pictograma și apoi atingi Live View pentru a vedea locația și distanța lor.

De asemenea, dacă cineva îți dă share un PIN, Google Maps a lucrat pentru a face locațiile PIN-urilor mai precise, luând în considerare altitudinea unui loc. Deși această funcție nu este încă disponibilă, restul acestor actualizări Live View ar trebui să fie live acum.

Altă funcție recentă de la Google Maps este că promite un grad mai mare de acuratețe în procesarea datelor. Americanii susțin că se folosesc de inteligența artificială pentru a realiza funcția de ghidare pentru șoferi. Cu alte cuvinte, va prezice mai bine realitatea din teren și, spre exemplu, poate nu te va mai duce pe străzi care nu duc nicăieri sau sunt marcate cu semnul sens unic.