31 aug. 2020 | 14:45

Opțiunea care va face pilotul automat de la Tesla mult mai bun în trafic

ACTUALITATE
Opțiunea care va face pilotul automat de la Tesla mult mai bun în trafic

Automobilele Tesla vor primi o actualizare software care va permite sistemului de autocontrol al vehiculelor să detecteze indicatoarele de limitare a vitezei cu ajutorul camerelor de la bord.

Sistemul de “citire” va funcționa cu ajutorul camerelor care detectează semnele care indică viteza limită permisă. Semnul citit va fi apoi afișat pe ecranul șoferului în mașină și va fi utilizat pentru a seta o avertizare de limitare a vitezei, conform notelor de lansare a software-ului.

Ultima actualizare software adaugă în plus față de caracteristicile sale de monitorizare a semaforului și a semnelor, un sunet de avertizare atunci când semaforul afișează culoarea verde, potrivit The Verge.

Este creat doar ca o notificare, așadar rămâne la latitudinea șoferului să decidă dacă și când să avanseze efectiv mașina.

În aprilie, Tesla a prezentat o actualizare de software în versiunea beta pentru noile sale mașini, pentru a le permite să vadă și să răspundă la semnele și luminile de trafic de la intersecții.

Caracteristica “Traffic Light and Stop Sign Control” a fost pusă la dispoziția vehiculelor Tesla cu versiunea de conducere auto completă a Autopilotului.

Dacă este activată, mașina încetinește pentru a se opri la indicatoarele de stop sau la culoarea roșie a semaforului. Cu toate acestea, acțiunea șoferului este necesară pentru ca mașina să poată fi pusă din nou în mișcare, fie lovind pedala de accelerație, fie trăgând tija Autopilot.

Musk a lansat un teaser a acestei funcții încă din 2018, declarând că “Tesla va putea în curând să meargă de la garaj acasă, din parcare la serviciu fără niciun fel de control al șoferului.”

Autopilotul Tesla încă are nevoie de… pilot

Dar chiar dacă Tesla numește această versiune a Autopilotului „conducere auto completă” și în ciuda promisiunilor directorului executiv al companiei, Elon Musk, de a avea mașini Tesla complet autonome până la finalul acestui an, evoluția tehnologiei Tesla nu a ajuns încă la asta.

Mașinile Tesla au încă nevoie de oameni în spatele volanului. Pachetul „conducere auto completă”, care începe la aproximativ 7.000 de dolari, oferă clienților acces la îmbunătățiri incrementale încă, precum limitarea vitezei și oprirea automată la semnele de stop.