11 apr. 2020 | 12:25

Onward, un eșec major din cauza pandemiei: cum a salvat Disney ultima animație Pixar

ACTUALITATE
Onward, un eșec major din cauza pandemiei: cum a salvat Disney ultima animație Pixar

Ultimele filme care s-au lansat cu câteva săptămâni înainte de închiderea cinematografelor de pe mapamond au fost eșecuri financiare, iar printre ele se numără Onward de la Pixar.

Animațiile de la Pixar sunt unele dintre cele mai apreciat din lume, cu bugete generoase în spate, dar și o sumedenie de premii la festivaluri. În plus, aproape de fiecare dată, au o distribuție atrăgătoare, cu vedete importante de la Hollywood. Toate acestea s-au aplicat și în cazul Onward, cea mai recentă premieră din portofoliul Disney Pixar.

Din păcate, încasările nu au fost la nivelul cheltuielilor, iar motivele sunt greu de deslușit. Onward a ajuns în cinematografe pe 6 martie 2020, cu doar câteva zile înainte ca panica la nivel global să ducă la închiderea cinematografelor, restaurantelor și barurilor. După două săptămâni, pelicula a fost lansată în format VOD (Video-on-Demand), asta însemna că o puteai cumpăra/închiria pentru vizionare în confortul căminului,

Pe 3 aprilie însă, fără prea multe surle și trâmbițe, Onward a ajuns să fie disponibil pentru streaming pe Disney+. Aceasta este o premieră importantă chiar și în contextul pandemiei. Nu s-a mai întâmplat ca un film care abia a fost în cinematografe, în urmă cu mai puțin de o lună, să fie disponibil pentru streaming. Ceva similar s-a întâmplat cu Miami Bici, dar chiar și comedia românească a ajuns pe Netflix doar în România, urmând ca în alte colțuri ale mapamondului să fie disponibilă la vară prin intermediul aceleeași platforme.

Revenind însă la Onward, partea bună este că abonații la Disney+ sunt foarte încântați de animație, fiind în topul preferințelor la scurt timp după lansare. Chiar și așa, este greu de spus dacă ”și-a scos banii”. Bugetul pentru această animație a fost de 200 de milioane de dolari, cu aproximativ jumătate din acea sumă fiind obținută din vănzările de bilete de la cinema. Încasările din vânzările în format VOD nu sunt cunoscute. În orice caz, va fi interesant să vedem ce alte filme de la Hollywood ajung pe platforme de streaming în următoarele săptămâni pentru că nu și-au mai găsit loc în cinematografe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele