Platforma cu conținut pentru adulți care face mai mulți bani decât te așteptai

Platforma cu conținut pentru adulți care face mai mulți bani decât te așteptai
Sursa foto: Sincerely Media / Unsplash

OnlyFans nu face parte din lista clasică de platforme cu astfel de conținut, însă compania este extrem de valoroasă. De asemenea, creatorii pot face și ei sume considerabile.

Modalitățile prin care se pot face bani online sunt extrem de multe, în perioada în care trăim. Una dintre cele mai rapide și profitabile este reprezentată de oferirea contra cost a unui conținut pentru adulți. Iar unaul dintre cele mai profitabile instrumente pe care cei interesați le pot folosi este OnyFans. Nu e un studio de videochat, deși conținutul de pe platformă aduce foarte mult cu cel pe care l-ai găsi acolo.

Lansată în 2016, este o platformă bazată pe abonamente, unde utilizatorii pot vinde și/sau accesa conținut original, de obicei din categoria NSFW. Când utilizatorii se înregistrează pe platformă cu un cont de adult, au posibilitatea să posteze videoclipuri și fotografii cu conținut pentru adulți, care sunt protejate de un paywall. Pentru a putea accesa conținutul respectiv, utilizatorii interesați trebuie să plătească un abonament lunar, care se pornește de la 4,99 dolari și ajunge la 49,99 dolari. Deși există și posibilitatea unor mesaje private plătite, creatorii nu trebuie neapărat să comunice cu cei care-i urmăresc.

Cifrele care „descriu” compania sunt destul de impresionante. OnlyFans menționa la începutul lui mai că, de la înființare, a plătit nu mai puțin de 725 de milioane de dolari către creatorii de pe platformă. Astfel, asta ar însemna un volum al marfurilor brute situat undeva între 800 de milioane și 1,5 miliarde de dolari, dar și venituri cuprinse între 150 și 300 de milioane de dolari.

Câți bani se fac pe OnlyFans

În total, platforma are peste 30 de milioane de utilizatori, dintre care 450.000 sunt creatori de conținut.

Monica Huldt, cu numele de utilizator „Miss_Swroulette_Bella”, este unul dintre utilizatorii care face cei mai mulți bani pe platformă. Aceasta cere 6,5 dolari pentru un abonament lunar și sume mai mari pentru conținut „comandat” de utilizatori și trimis prin mesaje private. Potrivit Business Insider, Huldt a strâns peste 1.100 de abonați și câștigă mai mult de 100.000 de dolari pe an pe OnlyFans. Alte nume mari pot ajunge să câștige chiar și câte două milioane de dolari pe an pe platformă.

Totuși banii de pe platformă nu vin instant. Gândește-te la această platformă ca la oricare altă rețea socială: un fel de Instagram sau YouTube, de exemplu. Este destul de rar ca cineva să strângă mii sau milioane de abonați imediat după înscriere. Astfel, utilizatorii care oferă conținut trebuie să muncească întâi să strângă suficienți abonați pentru a face sume considerabile pe platformă.