21 mai 2020 | 16:06

5 trucuri de pe YouTube de care nu știai și care-ți vor face viața mai ușoară

ACTUALITATE
5 trucuri de pe YouTube de care nu știai și care-ți vor face viața mai ușoară
Hello I'm Nik / Unsplash

YouTube este cea mai populară platformă de conținut video din lume, însă cu siguranță are câteva trucuri despre care nu știai.

Platforma are câteva funcționalități, de care e posibil să nu fi știut care-ți îmbunătățesc semnificativ experiența. Fie că vorbim despre unele mai vechi, fie despre unele nou lansate, există câteva trucuri pentru YouTube care sigur îți vor fi utile.

În continuare, vei vedea niște trucuri despre care mulți nu știu și pe care, cel mai probabil, vei începe să le folosești și tu.

5 trucuri care-ți vor fi utile pe YouTube

Setarea unei ore de culcare

Recent, platforma a lansat o funcționalitate extrem de utilă, în special pentru cei care tind să uite să mai închidă videoclipurile de aici și să se culce foarte târziu din cauza asta. Introduce acum opțiunea de a seta un reminder pentru ora de culcare, ca să eviți să pierzi ore bune de somn prin videoclipuri.

Din meniul de Setări, utilizatorii pot seta o anumită oră la care să se oprească din urmărit videoclipuri. Poți selecta ca un videoclip să se oprească direct atunci când vine ora de culcare pe care o setezi sau să-ți permită să termini ceea ce ai început să urmărești. Funcționalitatea a fost lansată chiar pe 20 mai (atât pentru Android, cât și pentru iOS), dar e posibil să dureze câteva zile pentru a ajunge la toată lumea.

Distribuie un videoclip care începe într-un anumit punct

În cazul în care vrei să-i trimiți cuiva un videoclip de pe YouTube însă ai vrut să-i arăți doar o anumită parte din acesta? Aici ar putea interveni opțiunea care te lasă să creezi un link pe care să-l trimiți unei persoane și, în loc ca videoclipul să pornească de la zero, va începe direct din momentul setat de tine.

Pentru a face acest lucru, deschide videoclipul și apasă butonul Distribuie. Ți se va deschide o castă, iar la baza acesteia vei vedea opțiunea „Începe la”. Acolo vei seta minutul și secunda la care vrei ca videoclipul să înceapă. Apoi va trebui doar să copiezi linkul și să-l trimiți.

Cum poți crea un GIF dintr-un videoclip

Pentru a face asta, intră în videoclipul din care vrei să faci un GIF și scrie „gif” în URL-ul videoclipului așa: https://www.GIFyoutube.com11xyz. Dă enter și te va redirecționa la pagina www.gifs.com. Aici vei putea selecta minutul de început și de sfârșit a porțiunii din videoclipul ales pe care vrei să-l transformi în GIF.

Apoi, din colțul dreapta sus, apasă butonul verde pe care scrie Create GIF. Apasă apoi butonul Next și GIF-ul e gata. Poți copia link-ul sau poți și să-l descarci.

Cum să nu mai primești recomandări inutile

În cazul în care nu vrei ca un anumit videoclip să rămână în istoricul tău de pe YouTube iar platforma să-ți ofere recomandări neplăcute din cauza aceasta, poți activa modul incognito pe site atunci când îl urmărești. Astfel, niciun videoclip pe care îl urmărești nu va fi afișat în istoric. Pentru a face asta trebuie să: apeși pe cele trei linii orizontale din stânga, apeși pe Istoric, apoi selectezi Întrerupe istoricul vizionărilor.

Transferă-ți muzica din Google Play Music în YouTube Music

Aceasta este încă o funcționalitate nouă de pe platformă pe care o poți folosi, momentan, doar prin solicitarea accesului. Google a anunțat procesul de migrare de la Google Play Music la YouTube Music săptămâna trecută, alături de știrile că Play Music urmează să se închidă la sfârșitul acestui an.

Dacă ți-e util așa ceva, poți completa datele în acest formular. Ulterior, vei putea transfera toată colecția ta de muzică Google Play în platforma special destinată pentru muzică.