De ce a creat OnePlus telefonul căruia nu-i poți vedea camerele foto

De ce a creat OnePlus telefonul căruia nu-i poți vedea camerele foto
13:42 08.01.2020

Telefoanele OnePlus de până acum nu s-au remarcat printr-o calitate foarte ridicată a camerelor foto. Dar la CES 2020 compania a venit cu un cu totul alt concept. Nu ajută calitatea camerelor, ci le ascunde cu totul.

OnePlus Concept One, un nume cel puțin bizar, e încercarea OnePlus de-a veni cu o inovație pe care poate n-a cerut-o nimeni, dar ar putea fi utilă în timp. Pe scurt, camerele foto de pe spatele telefonului pot fi ascunse sub sticlă. Acestea devin vizibile doar când vrei să faci poze.

Acest concept a fost aplicat și pe un telefon care are cel puțin un design atrăgător. Ca hardware, se bazează pe OnePlus 7T Pro, anunțat în a doua jumătate a lui 2019. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 855+, 12 GB memorie RAM și un ecran imens.

Sticla specială folosită pentru camere ar avea și un scop practic și ar aduce o noutate pe telefoane. Pe camerele foto, atunci când ai nevoie să blochezi cumva lumina care intră prin obiectiv, folosești un filtru cu densitate neutră (ND). Și e pe trepte și acesta. Pe telefoane, până acum, nu a existat așa ceva decât cu echipamente speciale. Sticla de pe OnePlus Concept One ar servi și la așa ceva.

De ce ar fi util un telefon ca cel prezentat de OnePlus

La nivel de design, ideea OnePlus ar putea fi utilă ca să ascunzi toate camerele de pe spate. Astfel, producătorii ar putea experimenta cu un design ceva mai plăcut față de ce e acum pe telefoane. Sigur, deocamdată, dat fiind că e un prototip, prețul ar fi mult prea mare, dar asta e o tehnologie care ar ajunge de mass market în următorii ani.

OnePlus susține că sticla devine din opacă transparentă în 0,7 secunde. Ceea ce e cam mult pentru anumite situații când vrei să faci rapid o poză, dar mai mult decât rezonabil în majoritatea scenariilor. Acum o să fie relevant cui vând această tehnologie și cum va fi implementată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI