Omul care face 1 miliard de dolari pe lună: secretul succesului e un aparat vital în spitale din întreaga lume

Omul care face 1 miliard de dolari pe lună: secretul succesului e un aparat vital în spitale din întreaga lume
Sursa foto: Olga Guryanova / Unsplash

Mii de spitale din întreaga lume sunt într-o cursă nebună de-a salva pacienți. Și unul dintre cele mai mari ajutoare îl au de la ventilatoarele mecanice care pot ține în viață pacienți. Un om e fericit de această cerere. În ultima perioadă a făcut 1 miliard de dolari pe lună din astfel de echipamente.

Pe fondul crizei medicale sunt și oameni fericiți. E vorba de furnizori de echipamente medicale. Și unul dintre cazurile aparte e al lui Li Xiting. E cel mai bogat om din Singapore și, totodată, un om de afaceri a cărui avere a crescut cu 4,3 miliarde de dolari de la începutul anului. A ajuns, în prezent, la 13,5 miliarde de dolari.

Cum a ajuns un om de afaceri să facă 1 miliard de dolari pe lună?

Pe cât de mare e cererea de ventilatoare mecanice, pe atât de mult poate fi umflat prețul de către cei care au așa aparate. În cazul lui Li Xiting, el e cofondatorul unei companii de dispozitive medicale. Averea i-a crescut pe fondul cererii tot mai mari de ventilatoare mecanice care pot ajuta pacienții să respire.

Compania lui Xiting a primit comenzi din peste 100 de țări. Iar Italia, de exemplu, a comandat 10.000 de ventilatoare de la el. Per total, compania Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics a cunoscut o creștere cu 47% în prețul acțiunilor.

În altă ordine de idei, la fiecare 24 de ore Xiting a mai câștigat 37,7 milioane de dolari. Sigur, nu direct, ci în compania sa, dar tot e o veste mare pentru el.

În ceea ce privește situația din România, ultima veste era că Dacia experimentează cu un prototip de ventilator. „[…] la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să producem cât mai curând. De asemenea, suntem în relaţii cu o companie americană care ne-a pus la dispoziție proiectul de fabricație și cu parteneri din România, cum ar fi Dacia, Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România”, a declarat la acea vreme Ludovic Orban, premierul României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: