Olimpiada de Vară din Japonia 2020: ce se întâmplă cu evenimentul, conform premierului

Olimpiada de Vară din Japonia 2020: ce se întâmplă cu evenimentul, conform premierului

În contextul pandemiei de coronavirus, majoritatea evenimentelor sportive au fost anulate în următoarea perioadă. În ceea ce privește olimpiada de vară din Japonia, premierul țării are însă altă opinie.

Olimpiada de Vară are loc o dată la patru ani și este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul competițional. După jocurile din 2016 de la Rio, competiția din acest an este programată să aibă loc în Japonia, între 24 iulie și 9 august.

În mod normal, nimeni nu știe cum va evolua epidemia până atunci, dar putem lua ca referință situația din China, unde a durat cam trei luni pentru ca numărul infecțiilor să se ducă pe un făgaș descendent. Pe de altă parte japonezii s-au descurcat destul de bine în limitarea numărului de infecții. Au doar 28 de cazuri înregistrate cu Covid – 19, deși sunt foarte aproape de China.

Luând în calcul aceste particularități, Shinzo Abe, prim-ministru al Japoniei, a anunţat că Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara acestui an se vor desfăşura conform calendarului deja stabilit, în ciuda ameninţării coronavirusului, relatează Mediafax.

Cu alte cuvinte, calendarul Olimpiadei de Vară nu va suferi niciun fel de modificări. Se vor lua măsuri extraordinare și se va încerce prevenirea cu orice mijloace a transformării evenimentului într-un focar de infecție, dar olimpiada va avea loc.

O partea din motivația premierului legată de acest subiect s-ar putea să aibă legătură cu cheltuiala din spatele evenimentului. Zece miliarde de dolari a costat până acum organizarea Jocurilor Olimpice, iar Japonia nu vrea să dea înapoi în privinţa desfășurării acestora.

În urmă cu ceva timp, ceremonia aprinderii torţei olimpice a fost organizată în Grecia fără spectatori, tocmai pentru a nu-i pune în pericol pe participanţi și organizatori. În același timp, mai multe etape de calificare la Jocurile Olimpice au fost amânate şi rămâne de văzut cum va decurge în continuare selecţia sportivilor. În definitiv, s-ar putea să nu țină de Japonia dacă jocurile vor avea sau nu loc. Totul ține de modul în care se propaga coronavirus și de evoluția numărului de îmbolnăviți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: