Oamenii de știință au decis: bărbații au voie să consume un pahar cu alcool pe zi

Oamenii de știință au decis: bărbații au voie să consume un pahar cu alcool pe zi

Experții în domeniul sănătății spun că limita de alcool pentru bărbați ar trebui să fie o băutură pe zi.

Experții spun că nu ar trebui să existe un decalaj între sexe atunci când vine vorba de consumul de alcool. Astfel, un comitet de experți reunit de guvernul SUA, pentru a lucra la actualizarea orientărilor dietetice ale țării pentru americani și-a făcut recomandările. Printre ele: atât bărbații, cât și femeile ar trebui să își limiteze consumul de alcool la o băutură în zilele în care decid să bea.

Bărbații sunt mai predispuși la boli asociate alcoolului

Ghidurile dietetice din SUA pentru americani sunt destinate să ofere oamenilor o bază de sfaturi nutriționale. Ele influențează, de asemenea, politicile și programele federale care implică alimentele și nutriția, cum ar fi programele de mâncare școlară. Liniile directoare sunt actualizate la fiecare cinci ani printr-un efort comun al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) și al Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane al SUA. Ca parte a acestui proces, un comitet de experți externi este rugat să revizuiască și să analizeze cele mai recente științe nutriționale și să ofere posibile modificări la orientări.

Așadar, s-a hotărât că bărbații pot tolera mai mult alcool decât femeile, datorită constituției mai mari. Dar dovezi din ce în ce mai multe încep să arate că limitele consumului de alcool sigur sunt mai mici decât am presupus – „sigur”, ceea ce înseamnă că nu va crește semnificativ riscul de boli de inimă, cancer, violență și alte probleme de sănătate asociate alcool. De asemenea, bărbații au tendința să sufere cel mai mult din cauza tulburărilor legate de alcool și au rate mai mari de consum cronic.

„Ca națiune, sănătatea noastră colectivă ar fi mai bună dacă oamenii în general ar bea mai puțin”, a declarat pentru NBC News Timothy Naimi, membru al comitetului și un epidemiolog specializat în cercetarea alcoolemiei la Universitatea Boston.

De asemenea, comitetul a recomandat ca dietele sănătoase să aibă doar 6% sau mai puține din caloriile lor derivate din zaharuri adăugate, ceea ce reprezintă o modificare, față de 10% recomandate anterior.

Evident că sunt doar ghiduri, iar mulți oameni nu sunt prea buni în a le urma. Dar dacă veți căuta o justificare suplimentară pentru a reduce consumul de alcool, aceasta este.

Citește și:
Etichete: