O nouă consecință a pandemiei: cu cât au crescut prețurile la telefoane, în doar câteva luni

O nouă consecință a pandemiei: cu cât au crescut prețurile la telefoane, în doar câteva luni

Dacă lista problemelor cauzate de pandemie nu era suficient de stufoasă, o nouă analiză publicată de Counterpoint atrage atenția asupra prețului la telefoane mobile.

În cazul în care cochetezi cu achiziția unui smartphone în ultimul trimestru din 2020, vei fi trist să afli că prețul mediu al acestui gadget a crescut cu 10%, la nivel global. Un studiu elaborat al celor de la Counterpoint Research atrage atenția asupra acestei situații neplăcute care afectează fiecare colț al mapamondului.

După cum se poate vedea pe harta de mai jos, prețul mediu pentru un smartphone a crescut până la 471 de dolari în America de Nord, până la 291 de dolari în Europa, 310 dolari în China sau 164 de dolari în Orientul Mijlociu și Africa. Singura regiune în care a scăzut este America Latină, cu 5%, până la aproximativ 166 de dolari. În rest, prețul mediu a crescut cu până la 13%.

pret telefoane studiu

Este important de reținut că aceste valori sunt calculate în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Din câte se pare, creșterea prețului mediu este atribuită scăderii vânzării de telefoane la nivel global. Deși telefoanele scumpe, precum iPhone-uri, continuă să se mai vândă bine, chiar și acestea au înregistrat o scădere a numărului de unități vândute de 8%. Aceasta este o victorie majoră în comparație cu scăderea de 23% înregistrată de întreaga piață de smartphone-uri.

În timp ce dependența de smartphone-uri a explodat în pandemie, iPhone-urile au ajuns foarte sus pe lista priorității multor doritori de mobile. În același timp, introducerea infrastructurii 5G în diverse colțuri ale mapamondului a dus la un nou interes pentru terminale de top. Ca referință, 10% din terminalele livrate în al doilea trimestru din 2020 au fost dispozitive 5G și s-au reflectat în 20% din încasările aferente acestei piețe.

Graficul de mai jos îți atrage atenția asupra unei situații fără precedent în piața globală de smartphone-uri. Apple a înregistrat 34% dintre unitățile vândute, în timp ce Huawei ocupă locul doi cu 20%, iar Samsung se mulțumește cu un îndepărtat loc trei, cu doar 17% din piață.

vanzari mobile

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: