O altă boală nedetectată a cauzat primul deces. Sute de bolnavi sunt internați în spitalele din India

O altă boală nedetectată a cauzat primul deces. Sute de bolnavi sunt internați în spitalele din India

Anul acesta a fost unul greu încercat, mai ales în rândul bolilor. India raportează acum sute de cazuri și un singur deces, legate de o boală misterioasă care încă nu a fost identificată.

Pacienții cu această boală prezintă simptome precum amețeli, dureri de cap și chiar simptome asemănătoare epilepsiei, potrivit publicației The Hindu din orașul Chennai, din India.

Medicii caută răspunsuri. Deși încă nu știu ce cauzează această nouă boală, medicii care tratează afluxul de pacienți au exclus COVID-19.

„Au fost trimise probe pentru analize la Laboratorul de Științe Legale (FSL)”, au declarat pentru The Hindu medicii de la fața locului. „Rapoartele sunt așteptate. Au fost efectuate teste COVID-19 pentru toți pacienții, iar rezultatele au fost negative”, completează doctorii.

Nu știm ce cauzează boala, dar știm că se răspândește. Spitalele guvernului indian tratau 55 de pacienți sâmbătă dimineață. Până duminică dimineață, acest număr a crescut la 170, iar până luni dimineață a ajuns la 315, potrivit aceleiași surse. S-ar putea să mai existe aproximativ 50 de persoane care sunt internate în prezent în spitalele private.

„Pacienții se plâng de vertij și dureri de cap. Rata de recuperare este bună și nu este cazul de panică deocamdată”, a declarat pentru aceeași sursă ofițerul medical și de sănătate al districtului, Dr. K. Sunanda.

Vicepreședintele și Ministrul Sănătății, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că ministrul Y.S. Jagan Mohan Reddy se interesează de situație. Aproximativ 170 de pacienți au fost vindecați și externați, dar a existat și un deces legat de misterioasa boală. Șapte pacienți au fost transportați imediat în alt oraș din India, Vijayawada, pentru un tratament mai bun și starea lor a fost stabilă, declară oficialii.

Acestea fiind spuse, oficialii spun că situația este în mare parte sub control. Mai mult, autoritățile spun că merg din ușă în ușă, pe la casele oamenilor, ca să vadă dacă mai sunt oameni care au simptome asemănătoare.

 

Citește și:
Etichete: