Dacă răspunzi la acest telefon rămâi fără bani. „Alo, fiul dumneavoastră are COVID și e în stare gravă”

Dacă răspunzi la acest telefon rămâi fără bani. „Alo, fiul dumneavoastră are COVID și e în stare gravă”

Escrocii nu ratează nicio ocazie să fure bani de la oameni. Mai nou, folosesc virusul ca să înșele oameni la telefon.

Astfel, a apărut o nouă metodă de înșelăciune: ”Alo, fiul dvs are covid și e în stare gravă!”. Un escroc a fost prins de polițiști după ce a înșelat mai multe persoane vârstnice că rudele apropiate sunt bolnave de Covid și au nevoie de bani pentru a supraviețui în spitale.

Bărbatul acționa pe raza mai multor localități din județul Iași, victimele fiind femei cuprinse între 74 și 86 de ani pe care le suna pe telefon, conform IJP Iași

„Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie – 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie. Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 de lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani. Spre exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN”, potrivit IPJ Iași.

Când şi-au dat seama că au fost înşelate, victimele bărbatului au anunţat imediat poliţia cu speranța că rezolvă ceva. Suspectul a fost prins după ce a fost indentificat cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere dintr-o localitate unde a păcălit doi bătrâni, potrivit StirileProtv.ro.

Potrivit sursei citate, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost iniţial reţinut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Citește și: