Nu scapi de Messenger Rooms nici în Instagram, ca să nu uiți că Facebook controlează tot

Nu scapi de Messenger Rooms nici în Instagram, ca să nu uiți că Facebook controlează tot

În ultimele săptămâni, Facebook a făcut pași importanți pentru a-și uni toate aplicațiile sub aceeași umbrelă. Din acest motiv, găsești scurtături către Messenger Rooms în WhatsApp și Instagram.

Dacă ai o problemă cu Facebook și principiile lui Mark Zuckerberg, nu este suficient să vrei să renunți la cea mai mare rețea de socializare de pe planetă. Facebook mai deține WhatsApp, Instagram, Oculus, Giphy și o serie stufoasă de alte companii din online. Aceasta nu este neapărat o problemă în sine, dar având în vedere că gigantul american începe să le agregheze pe toate și să-ți importe datele dintr-o parte în alta, viitorul nu este foarte roz pentru intimitatea datelor utilizatorilor.

Cel mai recent gest făcut de Facebook pentru a-ți arăta că deține controlul asupra celor mai folosite aplicații de pe telefonul tău constă în introducerea unei scurtături către Messenger Rooms în Instagram. Acest update vine la câteva zile după ce am văzut o opțiune similară în WhatsApp.

În secțiunea de mesaje de pe Instagram a fost integrat un buton nou cu mesajul ”Crează o cameră” (Create a room). Abia după ce dai click pe el devine evident că acela este o scurtătură către Messenger Rooms și, de fapt, vei sări dintr-o aplicație în alta pentru a crea o videoconferință. Ca referință, Rooms funcționează într-o manieră similară cu Zoom, în sensul că poți crea camere virtuale cu până la 50 de persoane, iar noi membri se pot conecta pe baza unui link, fără să fie nevoiți să-și creeze vreun cont.

Ca să creezi o cameră din Instagram, trebuie să ai contul de Instagram conectat cu un cont de Facebook, chiar dacă nu ai nevoie de niciunul pentru a te conecta la o cameră existentă. Deoarece conexiunea cu Facebook nu mai este opțională pentru videoconferință, asta implică faptul că numele tău real, obligatoriu pe Facebook, va fi permanent prezent în Instagram.

Facebook Messenger Rooms instagram

Citește și: