Facebook a cumpărat Giphy: suma fabuloasă, ca să fii mai ghiduș în postări și mesaje

Facebook a cumpărat Giphy: suma fabuloasă, ca să fii mai ghiduș în postări și mesaje

Facebook continuă valul de achiziții al unor companii terțe cu o altă investiție semnificativă. De această dată, Giphy a căzut pradă banilor lui Mark Zuckerberg.

Printr-un comunicat oficial, Facebook a confirmat achiziția celei mai populare platforme online pentru găzduirea GIF-urilor. Giphy este acum o companie Facebook contra sumei de 400 de milioane de dolari. Deși ai putut din totdeauna să trimiți fotografii animate de pe Giphy prin Messenger sau Instagram, în urma achiziției, acestea vor fi mai ușor integrate în toate serviciile Facebook.

Ca referință, Giphy este o companie care a fost creată în urmă cu 7 ani de către Jace Cooke și Alex Chung, ca ulterior să ajungă să fie disponibilă în 32 de limbi străine. Ideea de bază din spatele serviciului a fost de a facilita comunicarea online exclusiv prin mijloace vizuale. Practic, indiferent ce aplicație de chat foloseai, scopul creatorilor Giphy a fost de a-ți pune animații concludente pentru nevoile tale la un click distanță.

Odată cu achiziția de către Facebook, nivelul de integrare al Giphy cu Messenger, Instagram sau WhatsApp ar trebui să fie la un alt nivel. În continuare ar trebui să poți crea și edita GIF-uri în Giphy, dar ar trebui să fie necesari mai puțini pași pentru a aduce acel conținut animat în Facebook. În plus, ar trebui ca lucrurile să se miște mai bine.

Nu este foarte clar dacă, în urma achiziției, Facebook va tăia accesul altor aplicații de chat și servicii online la baza de date a Giphy, dar acest gest radical este improbabil. Un lucru este însă sigur, cel puțin momentan, lucrurile vor rămâne neschimbate. Ca referință, în comunicatul oficial de anunțare al achiziție, cei de la Facebook au confirmat că, înainte de achiziție, Facebook, Messenger și WhatsApp generau deja 50% din traficul Giphy. Ceilalți 50% vin din alte platforme online.

La capitolul detalii, activitatea Giphy se pare că se va desfășura sub umbrela echipei care administrează Instagram, ca GIF-urile să poate ajunge mai ușor în Instastory și mesaje directe, DMs.

Citește și: