Nu îți mai trebuie abonament la PS Plus să te joci online: noi detalii despre Rocket League gratuit

Nu îți mai trebuie abonament la PS Plus să te joci online: noi detalii despre Rocket League gratuit

Dacă te-ai plictisit de experiențele online din Call of Duty, PUBG sau Fortnite, creatorii Rocket League îți pregătesc ceva drăguț pe console.

În urmă ceva timp, a ajuns online informația că Rocket League, un joc suprinzător de original și agresiv, va adopta modelul de business free-to-play. Asta înseamnă că jocul va fi disponibil gratuit în varianta completă, pentru ca oricine să se bucure de el, dar va include microtranzacții, pentru care vor să investească bani reali pentru a-și spori performanța in-game.

Pentru că Rocket League este un joc multiplayer, foarte mulți au fost curioși dacă vei fi nevoit să ai un abonament la PS Plus, Switch Online sau Xbox Live Gold pentru a experimenta acea parte din joc. Din fericire pentru posesorii de PS4 și Nintendo Switch, ei nu trebui să fi abonați la respectivele servicii de la Sony și Nintendo. Din păcate pentru posesorii de console Microsoft, Rocket League nu avea avea activă o componentă online dacă nu ești abonat la Xbox Live Gold.

Una peste alta, mai sunt doar câteva săptămâni până când Psyonix va lansa Rocket League în varianta free-to-play pentru majoritatea platformelor. În teorie, ar trebui să ajungă online la jumătatea acestei luni, septembrie 2020.

Pentru a facilita interacțiunea între jucătorii de pe diversele platforme pe care va exista Rocket League, dezvoltatorul sincronizează turneele și actualizările între Xbox, PlayStation și Switch. Lista include Rocket Pass, Rocket Tournament și Competitive Season. În acest fel, fiecare jucător de Rocket League va progresa simultan, până va fac tranziția de la un sezon la altul. În ceea ce privește scara de progresie, pe lângă clasicul Grand Champion, vor mai fi introduse Grand Champion 1, Grand Champion 2, Grand Champion 3 și Supersonic Legend.

Pentru a face diferența între jucătorii cu experiență din universul online și cei care vor descoperi jocul în momentul în care va devenit free-to-play, Psyonix plănuiește să ducă automat jucătorii actuali aproape de rangul Gold III. În același timp, va fi inclus un tutorial elaborat pentru a facilita educarea amatorilor.

Citește și: