Noul serial de la creatorii Game of Thrones, confirmat: ce se întâmplă în The Chair, pe Netflix

Noul serial de la creatorii Game of Thrones, confirmat: ce se întâmplă în The Chair, pe Netflix

După succesul înregistrat cu Game of Thrones, David Benioff și D.B. Weiss au devenit unele dintre cele mai importante nume din industria divertismentului, iar acum au nou proiect.

Pentru un moment, numele creatorilor Game of Thrones a fost asociat cu o viitoare trilogie Star Wars. Acel proiect nu s-a mai materializat însă din cauza Netflix și a unei oferte financiare de nerefuzat pe mai multe proiecte. Nu mai puțin de 200 de milioane de dolari vor investi cei de la Netflix în Benioff și Weiss. Aceasta se pare că este suma pentru care cei doi au migrat din curtea HBO și, implicit, au renunțat la Star Wars.

Primul proiect al lui David Benioff și D.B. Weiss a fost confirmat de Netflix și e intitulat The Chair (Scaunul). În prima fază, este o dramedie, combinație între dramă și comedie, de doar șase episoade. Cei doi ocupă rolurile de producători executivi, în timp ce distribuția este formată din Sandra Oh (Killing Eve, Grey`s Anatomy), Amanda Peet (soția lui Benioff) și Bernie Caulfield.

Cele șase episoade de doar 30 de minute fiecare vor gravita în jurul activității catedrei de engleză din cadrul unei universități de renume. Multe alte detalii nu sunt cunoscute, iar premisa nu parea cea mai atractivă din lume, dar având în vedere că vorbim de oamenii din spatel GoT, este puțin probabil să fim dezamăgiți. Jay Duplass, cunoscut publicului de la noi după ce a jucat în transparent, va face de asemenea parte din distribuție.

Acest anunț vine la doar câteva luni după ce a fost confirmată plecarea lui Benioff și Weiss din curtea HBO. În aceeași perioadă, numele lor au fost asociate cu un nou set de producții Star Wars, dar, în final, se pare că au rămas dedicați Netflix. Conform declarațiilor celor doi, au simțit că nu ar putea să facă dreptate atât pentru Star Wars, cât și pentru contractul cu cel mai popular serviciu de streaming.