Bond închide cinematografele. Ultima mișcare a producătorilor lovește chiar și lanțurile mari

Bond închide cinematografele. Ultima mișcare a producătorilor lovește chiar și lanțurile mari

După acest an de nenumărate anulări sau amânări ale lansărilor programate în cinema, lumea filmului aștepta cu mare nerăbdare lansarea celui mai recent film al seriei James Bond, “No Time To Die”.

Actualizarea recentă în programul de lansare a filmului a venit sub forma unei lovituri grele pentru cinematografe.

Cineworld, proprietarul celui mai mare lanț de teatre din Marea Britanie și Irlanda și Regal Cinemas, al doilea ca mărime din Statele Unite, își vor închide toate teatrele. Acest lucru presupune că în Statele Unite vor fi închise toate cele 543 de cinematografe, în timp ce în Marea Britanie și Irlanda, lanțul de cinematografe a anunțat că va închide 128 de teatre.

Ambele spun că James Bond este motivul

Cel de-al 25-lea film al lui James Bond, “No Time to Die”, a fost amânat pentru lansare în aprilie 2021 din cauza pandemiei, după ce fusese programat pentru lansare în luna noiembrie 2020, refuzând cinematografelor una dintre ultimele șanse de revenire din acest an.

Din câte se pare, teatrele se bazau în special pe seria Bond să fie lansată la timp, în speranța că acest lucru va remedia problema vânzărilor slabe de bilete din ultima perioadă.

Deși Cineworld nu a confirmat că își va închide teatrele, a spus într-un comunicat că “avem în vedere închiderea temporară a cinematografelor noastre din Marea Britanie și SUA”. Cu toate acestea, “nu este încă luată o decizie finală”.

Cineworld, în special, a raportat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2020. AMC, cel mai mare lanț de teatru din SUA, a înregistrat rezultate cumplite din cauza pandemiei.

În timp ce o amânare a celui mai recent film din seria James Bond a provocat închiderea cinematografelor, repercusiunile par să apară într-o buclă, întucât această închidere va conduce în cele din urmă la amânarea altor filme.

“Soul” de la Disney / Pixar este încă programat pentru cinematografe în noiembrie și atât “Wonder Woman 1984”, cât și “Dune” erau așteptate în decembrie. Însă, în condițiile în care deciziile teatrelor de a-și opri activitatea vor intra în vigoare, pare probabil ca aceste filme să fie și ele amânate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: