OMS: record de cazuri la nivel mondial, la mai bine de șase luni după primul depistat

OMS: record de cazuri la nivel mondial, la mai bine de șase luni după primul depistat

În decembrie 2019, a fost raportat primul caz de coronavirus în China. Ieri, 12 iulie 2020, s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică o creştere cu 230.370 a cazurilor de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un record zilnic la nivel global de la declanşarea pandemiei și până în prezent, informează Reuters.

La fel ca în ultimele săptămâni, cea mai îngrijorătoare situație este despitată în Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud. Acestea sunt și țările care au raportat cel mai mare număr de cazuri în ultimele 24 de ore, potrivit raportării zilnice din partea OMS.

Ca referință, recordul precedent nu a fost stabilit cu mult timp înainte. Pe 10 iulie, 228.102 cazuri noi de Covid-19 au fost depistate la nivel global, în doar 24 de ore. Numărul de decese nu a suferit schimbări majore în ultima perioadă, media fiind de aproximativ 5000 de persoane care își pierd viața în fiecare din cauza noului coronavirus, în diverse colțuri ale lumii.

Aproape 13 milioane de oameni au fost confirmați cu Covid-19 la nivel mondial, iar peste 565.000 dintre aceștia au murit, în decurs de șapte luni, din cauza maladiei.

După câteva zile cu aproape 700 de cazuri de coronavirus, în România, duminică au fost menționate doar 456 de cazuri noi în raportarea zilnică. Această cifră nu trebuie însă percepută ca un semn bun, având în vedere că pe parcursul weekendului se fac semnificativ mai puține teste decât în restul săptămânii. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 32.535 de infectați, conform informațiilor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste. În ultimele 24 de ore s-au prelucrat 8.633 de teste. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Situația din țara noastră a devenit atât de îngrijorătoare, încât mai multe țări europene au restricții speciale pentru români când vine vorba de călătorii în spațiul european.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: