New York în 1911, 4K și cu 60 de cadre pe secundă: cum a fost posibilă transformarea

New York în 1911, 4K și cu 60 de cadre pe secundă: cum a fost posibilă transformarea

În urmă cu câteva săptămâni, un internaut a transformat un scurt metraj clasic al fraților Lumiere de la 1896 în 4K și 60 de cadre pe secundă. Acum, a făcut ceva și mai spectaculos cu un clip din 1911 imortalizat în New York.

Un YouTuber face eforturi supraomenești, de unul singur, pentru a aduce clipuri istorice la calitatea specifică secolului 21, 4K și 60 de cadre pe secundă. Numele său este Denis Shiryaev, iar dacă vrei să fii la curent cu proiectele sale viitoare îi găsești aici canalul de YouTube.

După succesul înregistrat cu transformarea unui film din 1896 transpus în 4K, L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat, pasionatul de videografie a investit un timp semnificativ pentru a-și duce noul său proiect cu New York-ul la un alt nivel. Dincolo de scalarea la o rezoluție 4K Ultra HD și interpolarea unor cadre suplimentare până la 60 de cadre pe secundă, de această dată, a colorat clipul în mod artificial.

Clipul original pe care l-a folosit ca materie primă în efortul său este disponibil mai sus. Așa arată scurt metrajul de la 1911 în varianta sa originală, filmat pe străzile New York-ului în urmă cu mai bine de 100 de ani.

La fel ca data trecută, autorul acestui proiect a fost destul de transparent din prisma metodologiei folosite pentru a-și materializa visul. Interpolarea cadrelor și mărirea rezoluției au fost făcute cu Google DAIN și Topaz Labs Gigapixel AI. La final, a mărit claritatea clipului cu un instrument software pe care nu l-a menționat. Pentru partea de colorare, a utilizat o altă rețea neurală intitulată DeOldify.

Dintr-un punct de vedere, totul a fost făcut în mod automat. În practică însă, a implicat foarte multă răbdare și precizie pentru ajustarea parametrilor de lucru a aplicațiilor folosite. Una peste alta, rezultatul final este însă unul spectaculos, chiar dacă nu e perfect și îl poți vedea mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: