23 ian. 2020 | 07:57

Ne-a lăsat fără Tetris pe telefon: Electronic Arts desființează toate versiunile jocului

ACTUALITATE
Ne-a lăsat fără Tetris pe telefon: Electronic Arts desființează toate versiunile jocului

În cazul în care ai fost vreodată fan Tetris și te-au încântat teribil iterațiile pentru mobil, te va întrista enorm anunțul celor de la Electronic Arts cu referire la clasica franciză.

EA Games a dezvăluit în mod oficial că renunță să mai ofere suport pentru cele trei jocuri de Tetris pe care le avea în Google Play și Apple AppStore. În plus, jocurile au dispărut deja din magazinul virtual al utilizatorilor de Android, în timp ce posesorii de iPhone mai au o mică portiță pentru a le descărca.

În mod punctual, jocurile Tetris 2011 și Tetris Blitz nu mai sunt disponibile în Google Play Store la momentul redactării acestui material. În descrierea oficială din Apple AppStore a Tetris 2011, Tetris Blitz și Tetris Premium, dezvoltatorul a atașat o notiță prin care menționează faptul că celel trei jocuri nu vor mai fi disponibile nici pentru terminalele Apple începând cu 21 aprilie 2020. Cu alte cuvinte, din acest moment, mai ai exact trei luni pentru a te bucura de cea mai atrăgătoare iterație a jocului copilăriei.

Motivul din spatele acestui gest radical nu a fost făcut public, deși există un comunicat oficial pe marginea subiectului. În acel document, oficialii companiei americane insistă pe fatpul că ”a fost o călătorie grozavă cu voi până acum, dar a sosit timpul să spunem la revedere.” Cel mai probabil, decizia are legătură cu licențierea proprietății intelectuale din spate.

Pentru o foarte lungă perioadă de timp, EA a fost deținătoarea exclusivă a drepturilor comerciale pentru Tetris. Acea înțelegere a expirat însă în urmă cu ceva timp, iar Electronic Arts nu vrea să mai investească în prelungirea contractului cu pricina. Jucătorii ar trebui să se mai poată juca cele trei titluri până în luna aprilie.

Trecând însă peste detaliile de fond, dacă vrei să te mai joci Tetris și nu ții teribil la grafic creațiilor EA, există Tetris Royale pentru mobile. Tetris 99 este disponibil pentru Nintendo Switch. Până la finele anului, cu până la 100 de jucători în modul battle, ar trebui să se mai lanseze The Tetris Company pentru smartphone-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele