Tetris, la 35 de ani: unul dintre cele mai vechi jocuri face valuri în continuare

Tetris, la 35 de ani: unul dintre cele mai vechi jocuri face valuri în continuare

În funcție de vârsta pe care o ai, anumite jocuri s-ar putea să te fi impresionat mai mult sau mai puțin. Indiferent însă de relația pe care ai avut-o cu Tetrist, este imposibil să nu fi auzit de jocul respectiv.

În istoria jocurilor video, există câteva titluri care ți-au marcat copilăria. Pentru adolescenții din ziua de azi, s-ar putea să fie vorba de Fortnite sau Call of Duty. Dacă ai în jur de 20 de ani, este posibil ca Minecraft să fi jucat un rol important în copilăria ta. Dacă ești un pic mai în vârstă, Pac-Man sau Super Mario Bros. sunt jocurile pe care nu le uiți niciodată. Tetris este însă la fel de relevant în 2019, ca în urmă cu un deceniu sau două.

Indiferent de vârstă, este improbabil să nu fi încercat măcar o dată să formezi niște linii din acele forme geometrice care cădeau cu o viteză din ce în ce mai mare. Tetrist este disponibil pe orice platformă îți vine în minte și, până la această oră, s-a vândut în peste 170 de milioane de exemplare. Pe 6 iunie 2019, Tetris va împlini vârsta onorabilă de 35 de ani.

Conform unor clasamente, singurul joc care s-a vândut în mai multe exemplare este Minecraft. Statisticile referitoare la Tetris nu iau însă în calcul și consolele handheld dedicate care veneau doar cu acel joc și care au fost foarte populare în țări precum România, în urmă cu 20 de ani. Popularitatea Tetris a fost însă facilitată de primele console Game Boy. Jocul se lansase deja de cinci ani, până când a fost livrat cu fiecare consolă handheld a celor de la Nintendo.

Farmecul Tetris a fost din totdeauna datorat faptului că sesiunile de joc sunt flexibile, iar nivelul de satisfacție rămâne neschimbat, indiferent dacă îl joci pentru 10 minute sau 10 ore. Dacă vrei să joci Tetris la birou într-o variantă actualizată și nu ai chef să ți-l instalezi pe telefon, există această versiune online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: