Musk, Biden, Obama, Gates, Kanye, afectați: conturile vedetelor americane, sparte pe Twitter

Musk, Biden, Obama, Gates, Kanye, afectați: conturile vedetelor americane, sparte pe Twitter

În urma unui efort de hacking concertat, mai multe conturi importante de pe Twitter au fost sparte și au facilitat fraudarea unor sume semnificative de bani.

Fenomenul este intitulat crypto scam și face referire la o soluție de fraudare online prin care cineva te păcălești să faci un virament de monede virtuale. De cele mai multe ori, hackerii optează pentru bitcoin, iar asta s-a întâmplat și acum, prin intermediul unora dintre cele mai populare conturi de Twitter din mediul online.

Cei de la Twitter au fost luați prin surprindere când au aflat că unele dintre cele mai importante conturi de pe platformă au fost sparte. Între timp, tweet-urile au fost șterse, dar unele dintre ele le poți vedea mai jos. Practic, părea că oameni cu foarte mulți bani s-au decis să-ți dea ție bani, cu condiția să le faci un virament în bitcoin într-un cont. După ce le-ai făcut viramentul, ei se ”angajau” să-ți dubleze investiția.

În realitatea, totul este o mare păcăleală, iar banii ajungeau la hackeri. Postările cu pricina nu au rămas foarte mult timp online, dar au afectat conturi importante, precum Apple, Uber, Kanye West, Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk și multe alte vedete.

Sursa atacului nu este foarte clară, dar hackerii au fost foarte eficienți. După o perioadă destul de lungă, cei de la Twitter au anunțat că sunt conștienți de problemă și iau toate măsurile pentru a o remedia. În același set de tweet-uri, oficialii platformei au avertizat că, în cazul în care ești afectat de incident, s-ar putea să nu-ți poți schimba parola la cont, până când se încheie analizarea situației și nici nu vei mai putea face postări noi.

Gravitatea acestui crypto scam s-ar putea să fie semnificativ mai mare decât pare la prima vedere, dar vom afla abia în zilele următoare mai multe detalii.