10 sept. 2020 | 11:00

Motorola Razr 5G, telefonul 5G pentru nostalgici, oficial: cât costă gadgetul cu ecran pliabil

ACTUALITATE
Motorola Razr 5G, telefonul 5G pentru nostalgici, oficial: cât costă gadgetul cu ecran pliabil

La aproximativ un an de la lansarea noului Razr pliabil, cei de la Motorola au dezvăluit a doua generație a gadgetului. În mod previzibil, aceasta este compatibilă cu 5G.

Motorola nu mai este un brand cu aceeași greutatea în domeniul producției de mobile ca în urmă cu zece ani, dar asta nu înseamnă că producătorul se descurajează. S-a numărat printre primii care au avut curaj să lanseze un telefon cu un ecran pliabil la un preț deloc accesibil. Acum, respectivul gadget se află deja la a doua generație și are mari șanse să fie un succes răsunător, nu doar din prisma designului, ci și a specificațiilor.

Primul Motorola Razr cu ecran pliabil părea spectaculos, dar nu avea specificații tehnice de care să fii mândru. Iar dacă mai aveai în vedere și prețul fabulos, nu părea deloc o afacere bună. Noul Motorola Razr 5G este o propunere mult mai atractivă.

Gadgetul din imaginea de mai sus este construit în jurul unui Snapragon 765G de ultimă generație, compatibil 5G. Are 8GB RAM și o memorie internă deloc neglijabilă de 256GB. Aparatul are două ecrane, unul interior de 6,2 inci pOLED cu o rezoluție de 876 x 2142 pixeli și unul exterior gOLED de 2,7 inci cu o rezoluție mai modestă de 800 x 600 de pixeli. Densitatea de pixeli a amândurora gravitează în jurul valorii de 370 ppi.

Un efort semnificativ pe partea de software a fost făcut pentru ca ecranul exterior să fie un pic mai util și să nu servească doar notificări. Din acest motiv, îl poți folosi pentru calculator, mesaje și captură foto/video. Google Keep, Google News, Google Home sau YouTube sunt de asemenea compatibile. Vine preinstalat cu Android 10.

În rest, telefonul pare să reziste la stropi de apă și ascunde la interior un acumulator de 2800 mAh cu încărcare rapidă de 15W. Partea de captură este asigurată de o cameră principală de 48 de megapixeli cu F/1.7 și OIS. Selfie-urile vor avea 20 de megapixeli cu F/2.2. terminalul va fi disponibil în trei tipuri de finisaj cu nume pretențioase: Polished Graphite – negru, Liquid Mercury – argintiu și Blush Gold – auriu. Prețul pentru varianta deblocată este de 1400 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele