Moment incredibil în plină pandemie: vaccinul care salvează planeta. S-a aflat chiar acum

Moment incredibil în plină pandemie: vaccinul care salvează planeta. S-a aflat chiar acum

Noi analize au demonstrat că vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca funcționează așa cum a fost planificat. O metodă de verificare a fost dezvoltată de o echipă de la Universitatea Bristol, oferind dovezi concludente că vaccinul funcționează.

Chiar dacă cercetarea nu a fost încă evaluată de colegi, a fost apreciată ca un “exemplu minunat de colaborare interdisciplinară”.

În prezent, vaccinul este supus studiilor clinice de fază 3 pentru a stabili în continuare siguranța tratamentului.

Cum știm că vaccinul funcționează?

Noua metodă de analiză a permis oamenilor de știință să verifice dacă vaccinul a fost conceput în mod corespunzător pentru a reproduce părțile din Covid-19 necesare pentru antrenarea sistemului imunitar în lupta împotriva bolii.

Studiul a demonstrat că vaccinul este corect programat pentru a reproduce “proteina spike” asociată cu Covid-19 care a fost inserată în vaccinul de imunizare.

Această proteină este ceea ce sistemul imunitar al corpului va învăța să atace, oferind oamenilor instrumentele biologice necesare luptei împotriva virusului.

“Acesta este un studiu important, deoarece putem confirma că instrucțiunile genetice care stau la baza acestui vaccin, care se dezvoltă cât mai repede posibil, sunt urmărite corect atunci când ajung într-o celulă umană”, a declarat Dr. David Matthews de la Școala de Medicină Celulară și Moleculară din Bristol.

“Până acum, tehnologia nu a reușit să ofere răspunsuri cu o astfel de claritate, dar știm acum că vaccinul face tot ceea ce ne așteptam și aceasta nu poate fi decât o veste bună în lupta noastră împotriva bolii”.

“Acesta este un exemplu minunat de colaborare interdisciplinară, folosind o nouă tehnologie pentru a examina exact ce face vaccinul atunci când ajunge în interiorul unei celule umane”, a adăugat Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie la Universitatea din Oxford și lider în studiul vaccinului Oxford.

Studiul confirmă faptul că mari cantități de proteine spike ale coronavirus sunt produse cu o mare acuratețe, iar acest lucru este un pas important pentru explica succesul vaccinului în inducerea unui răspuns imun puternic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: