Ministerul Mediului a descoperit aerul de munte cu „parfum” de poluare. Ce s-a întâmplat în București

Ministerul Mediului a descoperit aerul de munte cu „parfum” de poluare. Ce s-a întâmplat în București
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Pe fondul epidemiei, apoi al pandemiei, traficul din oraș s-a diminuat. Asta a dus la scăderea poluării. Mai puțin în București și mai ales la miezul nopții. Ministerul Mediului crede că are o explicație.

Cu o zi înainte ca indicatorii de monitorizare a calității aerului să raporteze valori imense, Ministerul Mediului s-a grăbit să spună că aerul e mai bun în Capitală.

„Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte!”, a spus Ministerul într-un mesaj pe Facebook, publicat pe 16 martie. „În ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi, au existat unele perioade de creștere orară a particulelor PM10 și NO2, dimineața, orele 09:00-11:00, respectiv seara, orele 20:00-22:00, însă amplitudinea acestor creșteri a fost mult sub valorile obișnuite”, a mai spus Ministerul.

Doar că lucrurile n-au ținut prea mult. Pe 17 martie, Ministerul Mediului și-a dat seama că nu a rezolvat deloc cauzele poluării.

Poluarea în sudul Bucureștiului, iar Ministerul are o oarecare explicație

poluare bucuresti 17 martie 2020 romania ministerul mediului
Ana Otilia Nuțu / Facebook

După cum vezi din imaginile de mai sus, au fost înregistrate valori crescute în zona de sud, în special în zona Popești Leordeni. Dar nici restul orașului nu stătea foarte bine. Valorile din primele două imagini sunt din rețeaua Airly. Ultima imagine are valori din platforma Aerlive.

Pe 17 martie, Ministerul Mediului a reclamat posibile arderi necontrolate de deşeuri, în zona de sud a Bucureştiului. A anunţat și că Garda Naţională de Mediu se deplasează în zonă. Ulterior, va fi sezizată şi Poliţia şi se vor oferi detalii cu privire la situaţia găsită în teren. Deocamdată, până la ora publicării acestui articol, n-a oferit informații suplimentare.

„Posibile arderi necontrolate de deşeuri au loc chiar acum, în zona de sud a Bucureştiului. Echipa de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu se va deplasa la faţa locului.”
Ministerul Mediului

În ciuda scăderii traficului din Capitală, sunt astfel de momente care arată că Ministerul Mediului nu rezolvă încă în niciun fel problema poluării. Totodată, nici n-are răspunsuri concrete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: