Milioane de dolari, din bitcoin furat: ”performanța” românului care a făcut înconjurul lumii

Milioane de dolari, din bitcoin furat: ”performanța” românului care a făcut înconjurul lumii

Nu mai puțin de 15 români au pledat vinovați în urmă cu câteva zile într-un tribunal din SUA. Ei s-au îmbogățit ilegal din bitcoin, până să fie prinși de autoritățile american.

Un comunicat pe marginea unei echipe de români care a ajuns în fața sistemului de judecată american a fost remis de curând de către Departamentul de Justiție din SUA. Cei 15 au pledat vinovat în fața acuzațiilor de fraude cibernetice, dar vor fi judecați în continuare pentru daune în valoare de mai multe milioane de dolari.

În timp ce majoritatea românilor are în continuare o dilemă teribilă când vine vorba de modul în care funcționează bitcoin, foarte mulți români s-au îmbogățit din această monedă digitală. Din păcate, unii dintre ai făcut-o ilegal și au fost prinși, conform comunicatului de presă disponibil la această adresă.

Românii prinși de autoritățile americane făceau parte dintr-o reţea complexă de infractori cibernetici, al cărei principal scop a fost păcălirea cetăţenilor din SUA cu anunţuri false de vânzări online. Principala marfă fictivă vândută de membrii reţelei au fost autovehiculele. Deși mașinile nu existau, persoanele fraudate primeau facturi din partea unor dealeri cunoscuți la nivel global, precum eBay Motors.

Banii murdari obținuți din autoturisme trebuiau spălați, pentru a fi utilizați în lumea reală fără emoții. În acest scop, erau transformați în bitcoin, inițial. Aduși în România, sufereau o a doua transformare, în moneda națională. Rețeaua formată din 15 români este acum judecată pentru faptele sale pe teritoriul SUA.

Unul dintre membrii grupării specializate în spălarea banilor se numeşte Bogdan-Stefan Popescu (30 de ani). Un alt român implicat în convertirea bitcoinilor este Vlad-Călin Nistor, un bărbat în vârstă de 33 de ani, pe care îl poți vedea în imaginea de mai jos. Acesta este proprietarul unei firme numite CoinFlux Services SRL, specializate în convertirea de bitcoini. Potrivit procurorilor americani, Nistor a recunoscut că a convertit bitcoini în valoare de 1,8 milioane de dolari în beneficiul inculpatului Bogdan Popescu.

vlad nistor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: