Mic și prost: motivul principal pentru care să nu-ți cumperi iPhone 12 mini

Mic și prost: motivul principal pentru care să nu-ți cumperi iPhone 12 mini

Niciodată Apple nu a dat dovadă de mai puțină transparență când vine vorba de lansarea unor telefoane. Din fericire, majoritatea problemelor legate de iPhone 12 au ajuns pe internet, iar iPhone 12 mini pare să fie cel mai prost.

Dacă ți-ai fi luat toate informațiile despre noile smartphone-uri Apple din prezentarea oficială de acum câteva săptămâni, ai fi fost convins că iPhone 12 și iPhone 12 mini sunt absolut și total identice, cu excepția diagonalei. La câte ”omisiuni” au făcut în acea prezentare, nu este o surpriză că au mințit și în privința similarităților tehnice dintre cele două smartphone-uri.

Îngropată pe site-ul de suport tehnic al Apple este o mențiune legată de încărcare wireless cu MagSafe a unui iPhone 12 mini. În timp ce MagSafe este limitat la 15W, față de Xiaomi care îți încarcă telefonul fără fir cu 55W, nici măcar de cei 15W nu te vei putea bucura dacă optezi pentru versiunea mini a unui iPhone 12.

După cum vezi pe site-ul Apple, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max se vor încărca cu 15W când se conectează la MagSafe. iPhone 12 mini se încarcă cu 12W, cu aproximativ 20% mai lent comparativ cu frații lui mai mari și mai scump.

Chiar și așa, nu uita că MagSafe, deși costă o avere, nu include un încărcător de priză, la fel ca noile iPhone-uri de altfel. Din acest motiv, ai nevoie de un încărcător cu cel puțin 9V/2A pentru a profita de de încărcare de 12W pentru iPhone 12 mini. Ca veștile proaste să nu se termine aici, Apple avertizează că viteza de încărcare poate fi semnificativ mai mică decât atât, fiind influențată de activitatea întreprinsă pe telefon și de temperatura acestuia.

În cazul iPhone 12, 12 Pro sau 12 Pro Max ai nevoie de un încărcător de priză cu USB C și 9V/2.22A sau 9V/2.56A pentru a-l încărca wireless la 15W cu MagSafe. Un alt detaliu esențial este că, în cazul în care conectezi orice accesoriu pe Lightning, în timp ce ai conectat noul iPhone și la MagSafe, acesta se va încărca cu doar 7,5W. Aparent, aceasta este o limitare legislativă.

Citește și: