Metoda revoluționară prin care medicii speră să distrugă tumorile

Metoda revoluționară prin care medicii speră să distrugă tumorile

O echipă de cercetători a găsit o modalitate de a face o biosinteză asupra micilor nanoparticule de aur din celulele canceroase, pentru a ajuta la imagistica cu raze X și chiar pentru a le distruge.

Nu ar fi prima dată când oamenii de știință folosesc nanoparticule de aur pentru a combate creșterile canceroase. Dar până acum, tehnicile erau limitate de modul în care au fost introduse în acestea. Unele metode au determinat ca particulele să se blocheze pe peptide sau chiar pe celulele albe din sânge, după cum raportează New Atlas.

Cu toate acestea, această nouă tehnică permite biosinteza nanoparticulelor de aur direct în interiorul celulelor canceroase, o „abordare foarte promițătoare pentru aplicarea administrării medicamentelor”, potrivit lui Dipanjan Pan, profesor la Universitatea din Maryland, județul Baltimore și coautor al unei lucrări despre tehnică, publicată în revista Nature Communications săptămâna trecută.

Echipa a dizolvat nanoparticule de aur într-o soluție de „polietilen glicol” pentru a crea aur ionic – în esență săruri de aur într-un lichid

Astfel, odată injectate în celulele canceroase, nanoparticulele de aur au început să acționeze în celulele canceroase, în timpul unui experiment de laborator, proces care a durat doar câteva minute. „Am dezvoltat un sistem unic în care nanoparticulele de aur sunt reduse de biomolecule celulare și acestea sunt capabile să își păstreze funcționalitatea, inclusiv capacitatea de a ghida grupul rămas către nucleu”, a fost explicat procesul într-o declarație.

Apoi, oamenii de știință au demonstrat aceeași abordare în interiorul unei tumori de șoarece, înainte de a o distruge prin încălzirea nanoparticulelor cu un laser, un proces cunoscut sub numele de „remediere fototermală”.

Pan a spus, de asemenea, că „cea mai provocatoare cercetare din fața noastră va fi găsirea de noi metode de producere a acestor particule cu reproductibilitate fără compromisuri” și evaluarea modului în care nanoparticulele vor afecta sănătatea umană pe termen lung.

Etichete: