Metoda inedită prin care Putin se ferește de coronavirusul din China

Metoda inedită prin care Putin se ferește de coronavirusul din China
Ciprian Ioana
Ciprian Ioana
16:44 07.02.2020

Coronavirusul din China a speriat pe multă lume. Inclusiv pe președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Coronavirusul din China s-a răspândit rapid în multe colțuri ale lumii. A depășit granițele statului asiatic și i-a speriat pe mulți. Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății tratează situația cu foarte mare îngrijorare și a declarat stare de urgență la nivel mondial.

Prin aeroporturi s-au luat măsuri speciale, iar toate evenimentele mari sunt atent monitorizate.

Frica de coronavirusul apărut în China a ajuns și la Moscova, la președintele Vladimir Putin. Kremlinul a luat măsuri speciale pentru a se asigura că nimeni din administrație nu va avea de suferit.

Cum se ferește Putin de coronavirusul din China

La Palatul Kremlin s-au luat măsuri speciale de siguranță din cauza coronavirusului din China. Principala grijă a Administrației Prezidențiale din Rusia este, evident, să-l ferească pe președintele țării de o eventuală infectare. E motivul pentru care jurnaliștii acreditați la Kremlin trec prin controale dure.

Toate persoanele care intră în Kremlin sunt verificate într-o cameră termică. Practic, li se ia temperatura tuturor persoanelor care participă la diverse evenimente găzduite de Administrația Prezidențială a Rusiei și la care participă și președintele Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani.

Între timp, coronavirusul face noi victime. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 30.000, iar numărul celor care au murit din cauza lui a trecut de 600. Peste 40 de cazuri noi de infectare au fost confirmate la bordul navei de croazieră aflate în carantină la Yokohama, Japonia.

În China, populația se ferește și se informează cum poate.  Platformele online care arată în timp real unde se află persoanele infectate cu noul virus sunt foarte populare printre chinezi. Acestea preiau informații oficiale legate de cartierele în care se află cazuri confirmate de infecții și creează hărți live pentru ca utilizatorii să știe cât de aproape sunt de zonele infectate.

Dintre toate marile orașe ale Chinei, cel mai afectat este Shenzen, unde există sute de cazuri confirmate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI