Medicul care și-a pierdut licența după ce-a publicat acest mesaj pe internet

Medicul care și-a pierdut licența după ce-a publicat acest mesaj pe internet

Doctorul care a postat pe Twitter că va trata “special” evreii, oferindu-le medicamentele greșite, și-a pierdut certificatul medical. Decizia este permanentă și cu siguranță salvatoare de vieți.

Consiliul Medical de Stat din Ohio a revocat definitiv certificatul medical de formare al unui medic care fusese deja concediat din două programe de rezidențiat după ce au apărut pe rețelele de socializare vechile tweeturi antisemite, inclusiv unul în care a amenințat că va da evreilor medicamente greșite dinadins.

Lara Kollab a primit interdicție permanentă pentru practicarea medicinei osteopate sau chirurgiei în Ohio. Ea și-a predat certificatul înainte de revocare. În urma deciziei Consiliului Medical, Kollab nu mai poate participa la un alt program de formare medicală din stat, potrivit Times of Israel.

Mesajele au fost scrise în urma unei vizite în Israel

medic-antisemit

Kollab a scris o serie de postări antisemite pe rețelele de socializare între 2011 și 2013, dar le-a șters după ce a fost acceptată la Colegiul de Medicină Osteopată din New York, care este cunoscut ca fiind “cea mai mare universitate privată din SUA cu rădăcini evreiești”.

Kollab a cerut scuze după ce tweet-urile sale au atras atenția publicului, afirmând că le-a scris deoarece „avea dificultăți în a-și exprima constructiv sentimentele intense cu privire la ceea ce a văzut în țara ei ancestrală”, în urma vizitelor în Israel și în Cisiordania.

Ea a fost concediată în 2018 de la un rezidențiat la o clinică din Cleveland după trei luni petrecute acolo. A fost dată afară dintr-un al doilea program de rezidențiat de la Centrul Medical Kern din Bakersfield, California, câteva luni mai târziu.

Printre postările descoperite, Kollab solicitat în mod repetat adepților să „distrugă casele evreilor” și a cerut celor de naționalitate arabă să se unească pentru a „distruge statul nazist și terorist al Israelului”.

Kollab a scris un mesaj Consiliului Medical de Stat din Ohio în care a afirmat că „lucrurile pe care le-am scris nu reprezintă cine sunt”.

Citește și:
Etichete: